In

Sesungguhnya

Malam tadi, sementara nak tunggu masuk waktu solat Maghrib, aku saja je tekan channel 180, then dengar lagu ni.. rasa sebak seketika. Hehehe.. layan perasaan kejap le... So pagi ni, aku saja cari dalam youtube... dapat ngan lirik sekali.



Sebenarnya hati ini cinta kepada Mu
Sebenarnya diri ini rindu kepada Mu
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa cinta masih tak hadir
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa rindu belum berbunga

Sesungguhnya walau ku kutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau ku siram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu
Namun cinta tak kan hadir
Namun rindu takkan ber bunga

Ku cuba menghulurkan
Sebuah hadiah kepada Mu
Tapi mungkin kerana isinya
Tidak sempurna tiada seri

Ku cuba menyiramnya
Agar tumbuh dan berbunga
Tapi mungkin kerana airnya
Tidak sesegar telaga kauthar

Sesungguhnya walau ku kutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau ku siram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu
Namun cinta tak kan hadir
Namun rindu tak akan berbunga
Jika tidak mengharap rahmat Mu
Jika tidak menagih simpati
Pada Mu ya Allah

Tuhan hadiahkanlah kasih Mu kepadaku
Tuhan kurniakanlah rinduku kepada Mu
Moga ku tahu
Syukurku adalah milikmu

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

MANU kalah

On the nak datang opis pagi tadi... masuk satu sms yang berbunyi "Ayg.. MANU kalah".
Hahaha.. aku ketawa je, suami kesayangan aku ni memang penyokong setia Manchester United. Entah apa yang seronok sangat kat budak2 baju merah tu... Lain lah aku yang memang dah jadi penyokong setia CHELSEA ni (saja je nak panaskan hati cik Razaleigh). So dengan rasminya BARCELONA jadi JUARA UEFA Champions League untuk tahun ni. Disebabkan Chelsea kalah ngan BARCA ni masa separuh akhir dulu... secara dengan sengajanya aku menyokong BARCA (sekali lagi: saja je nak panaskan hati cik Razaleigh).

sabar ye abang, tahun depan ada lagi... kita tetap geng ye.

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Sepi



Me: Sepi itu indah.

Hachi: Sepi juga menakutkan.

Me: Sebagai manusia kita tak boleh nak lari dari kesepian.

Hachi: Sudah lumrah alam.

Me: Keluarkan saya dari rasa sepi ini.

Hachi: ****



Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Baby dan Suami

Update baby kesayangan saya 22 May 2009.

Appointment dengan gynae dijadualkan 2.30 petang. Mujurlah tak lama kena tunggu. Dalam 3.30 petang dah sampai giliran saya. Sesi soal jawab dengan doktor pun tak lama sangat. Alhamdulillah sebab saya tak de alami masalah sangat kecuali rasa sakit kepala yang ringan dan rasa loya dan muntah (yang hanya berlaku pada waktu malam). Bab ni kesian pada hubby yang telefon berkali-kali tapi saya langsung tak dengar sebabnya telefon tak bawa masuk bilik (Towi ye abang).

Hehehe.. bercakap pasal ni nak cerita sikit lah. Riuh bilik scan tu dengan suara doktor dan nurse bila tengok baby aku yang baru 10w4d tu aktif sangat bergolek-golek bergerak dalam rahim aku. Tangan dan kaki sudah nampak walaupun jari jemarinya masih belum terbentuk dengan betul lagi. Jantung juga berdegup dengan baik. Mungkin pada appointment akan datang saya sudah boleh dengar degupan jantungnya. Dan untuk tunjuk perkembangan baby pada suami kesayangan, saya minta satu salinan scan baby pada doktor. "Ok.. kita bagi gambar yang terang sikit untuk abah dia.." kata doktor pada aku. Hehehe... baik sangat.

Tak sabar tunggu next appointment dengan gynae lagi.. sebab suami kesayangan dapat turut serta sebab dia akan bercuti. Terima kasih abang.

Suami kesayangan saya tak sihat! Mmm... kalau suruh pergi klinik memang susah (Jaga ye... nanti balik Puchong. saya tarik telinga abang tau). Bimbang juga rasa hati dengan kesihatannya. Fikir2 balik.. susah juga bila duduk berjauhan macam ni, sakit pening kena tanggung sendiri lah (kesian suami saya).

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

Lelaki kesayangan saya.

Siapa lelaki kesayangan saya?

Kalau sebelum kahwin dulu dah tentu saya jawab:

1. Haji Shafie: Abah terbaik saya. Tak pernah marah atau pukul saya. Tu pasal saya ni kadang2 bersikap keterlaluan (ampun ye kepada sesiapa yang berkenaan).

2. Mohd Yusof: Atuk saya. Duduk kat sebelah rumah je. Atuk yang paling rock sekali. Semua cucu dia manjakan. Masa saya kahwin, dialah yang nampak sedih sekali. Peluk saya erat sangat macam saya nak pergi jauh je.

3. Arol, Amin dan Amir: Adik-adik lelaki saya. Ketiga2nya mempunyai perwatakan yang sangat berbeza. Pening kepala.

Tapi lepas kahwin ni kalau ada orang tanya dah tentu saya akan jawab:

Mestilah Mohd Razaleigh Mohd Saleh - Lelaki pertama yang membuatkan hati saya terbuka untuk mendirikan rumah tangga. Terima kasih abang kerana muncul dalam hidup saya. Bertemu, bercinta, berkahwin dengan abang merupakan detik yang paling bahagia dalam hidup saya. Saya sedar kita perlu tempuhi banyak suka duka dalam melayari perkahwinan ini tapi percayalah.... saya sayang bangat sama kamu abg.

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

Aku rindu

Sumpah.. Demi Allah.....

Aku terlalu rindukannya.
Hanya suaranya yang mengucapkan kata2 rindu melalui telefon menjadi pengubatkan hatiku dikala rindu yang semakin memuncak ini.

Aku rindu untuk baring disebelah berbantalkan lengannya.
Aku rindu untuk melihat telatah manjanya.
Aku rindu untuk berperang mulut dengannya.
Aku rindu untuk melihat aksinya di dapur.
Aku rindu untuk mengusiknya ketika dia sedang lena tidur.
Aku benar2 rindu padanya.... SUAMIKU.

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In

My baby is 9 weeks.

Tinggal 3 minggu lagi untuk aku harungi trimester I yang penuh dugaan ini. Weekend yang baru lepas hanya dihabiskan dirumah saja. Tak de mood nak keluar langsung. Tekak pulak asyik loya je. Huhuhu.... aku kena sabar demi baby kesayanganku ini. Mungkin sebab asyik berbaring sahaja membuatkan aku terasa seperti hendak pitam bila berdiri. Selera makan langsung hilang. Tapi disebabkan baby ku ini, aku gagahkan juga diri untuk menelan makanan. Terima kasih kepada suami kesayangan yang kerap menelefon mengingatkan aku agar jangan lupa makan. I love you so much abang.

"Ya Allah, peliharalah anakku selama berada di dalam perutku dan sihatkanlah dia. Engkaulah yang menyembuhkan, tiada penyembuhan lain selain daripada penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah, rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan RasulMu.

Ya Allah, jadikanlah dia sihat dan sempurna, berakal dan pandai serta alim dan beramal.

Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadith dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam."
AMIN.

Dan malam tadi buat kali keduanya aku muntah. Ya Allah, sakitnya tekak menahan pedih. Tambahan pulak perut kosong. Ye lah, hanya air kosong saja yang aku minum selepas pukul 7 mlm tadi. Harap2 tak de apa2 yang terjadi pada baby kesayanganku ini. Badan pun dah lembik... tak sedar pukul berapa aku lelapkan mata.

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Diari Ibu

Pelupa?

Sejak kebelakangan ni penyakit "pelupa" ni dah semakin menjadi. Aku ada dengar yang orang pregnant ni akan jadi mudah lupa bila kandungannya semakin membesar tetapi bukanlah di awal2 kehamilan ni... Tolong!!! sebabnya kadang2 ia semakin meyusahkan aku.

Kes 1
Terlupa samada aku dah kuncikan grill pintu rumah bila keluar kerja atau belum (Padahalnya dah berkunci siap dengan 2 padlock luar dan dalam lagi). Dalam minggu ni je dah dua kali. Bila dah turun sampai bawah baru lah perkara ni bermain dalam kepala aku. Adoi mak!!! penatnya nak naik balik ke tingkat 5, dah lah rumah aku ni tak de lif. Padan muka... nak sangat beli rumah tinggi2. Bercinta betul nak naik atas balik. Kalau sebelum ni laju je aku lari naik balik. Tapi disebabkan baby kesayanganku ini... slow2 je aku naik balik. Penat giler buat kerja dua kali. Bukan apa, bimbang juga nak tinggalkan rumah macam tu juga. Buatnya aku tak kunci... boleh kosong rumah... Kes orang pecahkan padlock rumah masa aku pergi kerja sebelum ni pun menakutkan aku.

Kes 2
Terlupa nak tutup lampu dan aircond bilik kat office. Ha ha ha.... memang aku tak turn off pun. Macam mana tah boleh lupa. Rasa2 macam dah tutup. Esok paginya, pensyarah kat office tanya aku. Tepuk kepala aku.... sorry lah. Perkara ni pun dua kali berlaku minggu ni. Yang kali keduanya aku teringat masa on the way nak balik. Cepat2 aku telefon member yang tak balik lagi tolong tengok kan. "Mak tolong ila... dah tahap kritikal ni".

Ada banyak lagi sebenarnya, kadang2 benda yang aku nak buat atau nak ambil pun boleh jadi lupa. Kena ambil masa nak ingat balik. Huhuhu...penat woo nak ingat balik. Lepas ni kena tulis lah apa yang aku nak buat agar tak lupa lagi. Harap2 penyakit ni tak berterusan....

Read More

Share Tweet Pin It +1

1 Comments

In Diari Ibu

Si Dia Comel! Part 1

Hehehe.. aku baru je dapat ni. Sajer nak kongsi tentang suami kesayangan aku ni. Aku sengaja buat dua part sebab suka2.

Ada beberapa fakta menarik pada aku utk dikongsikan mengenai si dia. Pada sesiapa yg tak berapa nak berkenan utk baca, sila jangan teruskan pembacaan. Sebab anda akan muntah hijau sebab tak sanggup baca ayat2 menjelikkan ini. Terima Kasih.

+ Si Dia comel bila cium pipi ku sambil cakap "abang sayang ayang" atau "love you, ayang".
+ Si Dia comel bila baring dan berguling ke arah ku sambil merengek manja "ayang, abang demam" sambil bedik-bedikkan mata minta dibelai. Comel betullah suami aku ni.
+ Si Dia comel bila tiba-tiba romantik bila bangun dari tidur dan berkata "ayang comel sangat bila bangun dari tidur". Kata2 ni lah yang buatkan aku bahagia dan bersemangat sepanjang hari.
+ Si Dia comel sangat bila khusyuk sangat memasak kat dapur untuk kami di dapur. Hehehe bertuahnya aku dapat suami pandai masak ni. Sedap sangat. Huhuhu rindu nak abang suapkan makan.
+ Si Dia comel bila mengadu kat aku "ayang, potonglah kuku abang ni... dah panjang lah" Hehehe.. bermakna sangat bila dia suruh aku buat benda2 kecil macam ni. Terasa diperlukan sangat.

Hehehe.. tunggu untuk next part ye....

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Diari Ibu

Dugaan

Salam hormat sebagai pembuka bicara.

Alhamdulillah sudah pun 8 minggu usia kandunganku. Baru mula merasai keadaan mabuk2 ini. Terasa siksanya bila menghadapi situasi bersendirian. Aku hanya boleh mengadu pada suami yang jauh di seberang sana. Ditambah pula dengan emosi yang tidak menentu. Kasihan suamiku ini bila sering saja menjadi mangsa untuk aku melepaskan kemarahan. Pening kepalanya disebabkan aku. Ampunkan saya ye abang.Arghhh... rindunya pada abang. Rindu nak teluk abang. Hehehehe

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments