Follow Me @noorshafila

Tuesday, June 30, 2009

Seminggu yang Indah

June 30, 2009 1 Comments
Dah pun sampai penghujung bulan Jun. Sudah setengah tahun berlalu. Dengan usia perkahwinan yang sudahpun hampir 7 bulan, aku bersyukur kerana Allah memberi rezeki awal kepada kami suami isteri. Alhamdulillah, baby dalam kandungan sudahpun berusia 4 bulan.

Hari ini aku nak bercerita tentang apa yang berlaku minggu lepas. Cik Razaleigh balik bercuti selama seminggu. Memang telah dirancang, aku turut mengambil cuti selama seminggu (padahal minggu ini adalah minggu Audit di UM). Tujuan utama adalah untuk balik kampung (Keratong dan Gerik).

Flight dari Miri yang sepatutnya tiba pukul 11.30 malam (jumaat), tiba lambat. Aku sampai tertidur dalam kereta menanti. Pukul 12.15 barulah Cik Razaleigh muncul. Demi Allah, aku bagaikan jatuh cinta pandang pertama sekali lagi pada suamiku ini tatkala memandang wajahnya setelah hampir dua bulan tidak bersama (cinta sangat aku pada dia). Dan macam biasa, dia tak lupa mencium kedua2 pipiku (I like very much).

********

Kami gerak ke Keratong pagi sabtu tu dan sampai dalam pukul 3.30. Cik Razaleigh kalau dapat bwak kereta memang lupa diri. Kecut perut aku. Stay kat Keratong sampai hari isnin je. Dapatlah makan ikan sungai yang abang ipar aku tangkap (+ beli), tapi hubby aku yang lebihlah. Juga durian (sedap sangat - tapi disebabkan mengandung, terpaksalah aku kurangkan kuantitinya).

Cik Razaleigh tengah tolong wat rumah.

Petang isnin tu, kami gerak nak balik Gerik pulak. Penatnya... jauh lagi. Konon2 nak cuba lalu Genting Sempah keluar ikut Batang Kali, sekali tak tau jalan... masuk KL balik ikut Gombak ke Jalan Duta.

Kelat je muka. Hahaha... sian suami aku kena drive jauh. Aku pulak jadi mem la.. duduk sebelah goyang kaki.

Nak jadi cerita, sampai R&R Rawang baru perasan, no plat kereta... hurufnya dah hilang tinggal nombor je. Masa kat highway Genting Sempah, ada kayu dari lori kat depan terbang ke arah kereta. Masa berhenti kat tepi jalan untuk periksa kereta, tak perasankan huruf tu dah hilang. Sampai Sungkai kena tahan dengan polis trafik (hehehe.. lawak giler. Ingatkan apa... rupa2nya pasal no plat). Lepas terangkan apa yang terjadi, kami lepas macam tu je. Tapi yang tak best nya, Cik Razaleigh dapat cenderamata dari polis baju biru kat Lenggong pulak. Semuanya gara2 no plat tu lah (hehehe... yang ni tak boleh nak ceritalah, nanti Cik Razaleigh merajuk ngan aku pulak).

Berehat kat Gerik sampai hari Khamis sebab hari Jumaat tu aku ada appointment dengan gynae. Alhamdulillah.. Baby sihat je. Masa doktor scan, dia tengah tidur. Sebab nak kejutkan dia, doktor tu tekan2 perut aku. Akhirnya, bangun juga dia. Suami aku ketawa je.

Hari sabtu, kami ke Celcom Center di PJ sebab nak tukar line telefon aku (Maxis ke Celcom). Ingat nak tengok transformers, sekali tiket dah sold out sampai tengah malam. Benci betul aku, dah tau tiket habis, cakap lah awal2, buat penat beratur je.

Hari ahad, mood dah lari sikit. Sedihlah nak berpisah ngan Cik Razaleigh. Flight ke Miri pukul 7 petang. Masak untuk tengah hari pun ala kadar je. Rasa nak kunci dia dalam STOR tak bagi balik. Dia belum pergi lagi, hati ni dah rasa rindu sangat.

KATA HATI SAYA: Saya bencikan perpisahan ini. Bila tengok Cik Razaleigh dari belakang rasa sayu sangat. Entah kenapa, air mata ni tak serik2 nak keluar. Rasa macam kehilangan arah je.

Kupinjam Satu Bintang

June 30, 2009 0 Comments
Kurindukan dia
Kumahu belaian manja
Ku ingin selalu di sisinya

Inikah bahagia
Inikah kasih asmara
Bernyanyilah hatiku dengan cinta

Ku tak ingin lagi berjauhan
Usah kau hampiri perpisahan
Seharusnya kau mengerti kasih
Hanya engkau di hatiku

Andai mampuku menyentuh awan
Akan kupinjamkan satu bintang
Dan ku pancar seriang gemilang
Itu kasih kewajahmu

Kuberjanji sayang
Ku menunggu dikau pulang hei...hei
Membawa cintamu yang terindah
Dengarlah kata hati

Kurindukan kasih dia
Kumahu belaian manja
Takkan kulupa cinta pertama
Cinta

Ku tak ingin lagi berjauhan
Usah kau hampiri perpisahan
Seharusnya kau mengerti kasih
Hanya engkau di hatiku

Andai mampuku menyentuh awan
Akan kupinjamkan satu bintang
Dan ku pancar seriang gemilang
Itu kasih kewajahmu

Kuberjanji sayang
Ku menunggu dikau pulang
Membawa cintamu yang terindah
Dengarlah kata hati

Dengarkanlah kata hati
Dengarkanlah bicaraku
(Dengarkanlah kata hati)

Friday, June 12, 2009

Housewife duty

June 12, 2009 0 Comments
Dah pun hari Jumaat. Yee haa... esok dah cuti. Tapi banyak kerja rumah yang nak kena buat esok. Kerja rumah? Hahaha... dah dua minggu rasanya keadaan rumah terabai. Bukan kerana malas tapi sebab badan ni tak mampu rasanya nak melaksanakan kerja-kerja itu. Sapu sampah pun tiga hari sekali, itupun bercinta betul rasanya nak pegang batang penyapu tu. Alhamdulillah, menjelang minggu 14 ni, badan pun dah semakin bertenaga, selera makan pun dah bertambah.

Antara agenda utamanya adalah:

1. Cuci baju - alamak dah penuh lah bakul baju kotor. Aku dah sakit mata memandangnya. Pagi tadi nampak macam dah nak melimpah keluar. Itu baru aku sorang. Adoi... nasib baik lah pakai machine.

2. Kemas master bedroom - syurga buat aku dan hubby. Tak sabar nak tunggu cik hubby balik minggu depan. Ye lah, baunya di dalam bilik sudah semakin hilang (hehehe.. aku betul2 rindukan dia. Rindukan bantal aku).

3. Kemas bilik study - hahaha... lepas abis exam march lepas, bilik tu mmg dalam keadaan yang tonggang langgang.

4. Cuci toilet - ini memang wajib seminggu sekali kena cuci.

5. Mop Lantai - walaupun dah sapu tapi masih rasa tak selesa bila dipijak

6. Lain2 lah - yang ni kalau nak senaraikan memang takkan abis.

Barang2 dapur pun nak kena check juga. Aku pun dah lupa bila kali terakhir dapur aku tu berasap. Tak tahan dengan bau tumis menumis ni. Kalau ada bau ni dari rumah yang lain, memang aku lari masuk menyorok dalam bilik.

Apa-apa pun.... Selamat berjuang untuk aku.

Abang: Saya Rindu dan Cinta sangat pada abang.

Tuesday, June 09, 2009

Rindu

June 09, 2009 2 Comments
Alhamdulillah... sudahpun masuk minggu ke 13 kandunganku. Rasa loya dan muntah pun sudah berkurangan walaupun waktunya sudah beralih ke waktu pagi pulak (huhuhu). Macam-macam ragam betul baby aku ni (macam abah dia juga). Aku rindu sangat pada suami yang jauh di seberang sana (tak sabar nak tunggu kepulangannya pada 19 Jun nanti). Ohhh... cepatlah masa berlalu.



bosan betul hari ahad yang lepas. Abang... rindu sangat ni.

Broaden News