Enter your keyword

Monday, July 06, 2009

Membebel

By On July 06, 2009
Mesti gabra kejap bila tengok title untuk post kali ni kan....

Sebenarnya, sejak kebelakangan ini, aku semakin perasan yang cik Razaleigh, suami kesayangan aku ni semakin kuat membebel. Kalau dah mula tu.... Ya ampun.... punya lah lama dia nak berhenti. Hehehe... aku tulis post ni sebab dah panas telinga kena bebelan dia lebih dari setengah jam malam tadi. Salah aku jugaklah, mengada-ngada terlebih. Sampai panas telefon kat telinga, sudahnya aku dengar guna loudspeaker je.

Aku pulak, kalau bab lawan mulut ni memang kalah habis. Tak pandai langsung. Lagi pulak, kalau orang cakap sekali bukannya nak dengar. Kadang2 tu macam masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Tabiat buruk dari kecil.

Maafkan saya ye abg. Saya tahu, walau apa pun sikap buruk saya, abang tetap sayang pada saya. Terima kasih di atas segala teguran dan nasihat abang.

KATA HATI SAYA: Kesian suami aku, kesihatannya tidak berapa baik hari ni. Badannya lemah dan cirit birit. dengar suaranya terasa lemah sangat. Pergilah klinik wahai suamiku (dia memang takut sangat kalau disuruh ke klinik). Ibu di sini sentiasa mendoakan kesejahteraan abah. Love you so much.

Wednesday, July 01, 2009

Bengkel Pemantapan Nilai Teras UM

By On July 01, 2009
Hari ni semua kakitangan kat jabatan aku kena mengikuti Bengkel Pemantapan Nilai Teras UM, anjuran jabatan aku sendiri di Hotel Equatorial Bangi. Disebabkan tak tahu jalan ke sana, aku pergi dengan menaiki van yang disediakan dari UM.

View satu sudut dari bilik seminar. Macam best je kalau dapat melepak sambil menghirup kopi panas sambil ditemani oleh Cik Razaleigh. I love you Abg.

Posing sikit sebelum sesi bermula.

Yang ni pulak... muka senang hati sebab kekenyangan selepas sarapan pagi.

Dekat pukul 10 pagi baru sesi bermula. Mentang-mentang program ni buat sendiri, suka2 je nak delayed (hahahaha). Kami dipecahkan kepada beberapa kumpulan. Inilah hasil kerja berkumpulan aku.

Tak delah kreatif sangat kan. Aku jadi tukang touch up je (hanya warnakan bibir je.. merah sangat kan?).

Bla..Bla..Bla.. sampailah time makan. Mak ai... best giler... Dapatlah lepas gian nak makan roasted lamb (puas beb....tapi tak banyaklah. Aku masih ingat baby dalam kandungan aku ni).

Semua aktiviti tamat pukul 4.30 petang. Sesi cabutan bertuah bermula. Seingat aku, tak pernah aku dapat apa2 pun dalam "Lucky Draw" ni seumur hidup aku. Tapi disebabkan hadiah sememangnya telah disediakan untuk semua kakitangan, jadi merasalah juga. Agak2 apa yang aku dapat ye...

Mmmm.... bertuah ke? Ok lah daripada tak de langsung.

Keseluruhannya, bengkel ni cukup memuaskan... sekurang2nya ia dapat mengingatkan kembali 10 nilai2 teras UM yang telah aku lupakan. Bukannya aku pekerja yang tak baik... tapi dalam menjalani kehidupan bekerja sekian lama, kadang2 ada perkara yang kita terlepas pandang.

Sampai rumah pun dah pukul 7 lebih. Badan pun terasa penat je. Mata jangan cakaplah. Asyik nak terpejam je masa drive. Merbahaya betul. Cik Razaleigh telefon pukul 8.30 tadi nak bagitau dia ada dinner malam ni. Mungkin habis pukul 11 malam. Huhuhu... lambatlah dapat sembang ngan dia malam ni (tindu sangat kat dia sebab siang tadi tak dapat sembang). Hehehe... aku baru buat perangai ngan dia... ngada2 betul aku ni. Kalau dah jauh tu sengaja je buat perangai, buat dia susah hati je. Ampun ye abg...

KATA HATI SAYA: Sekali sekala ada program macam ni bagus juga. Hilang rasa stress. Teringat perbualan aku dengan Cik Razaleigh malam tadi... dia tak bagi aku pergi tengok TRANSFORMERS sorang2 kat panggung wayang. Siap bodek nak beli aku DVD original untuk tengok sama2. Hehehe... dia pun ada cakap nak belikan LCD TV yang besar dari tv kat rumah sekarang ni (betul ke ni abg?). Nampaknya terpaksalah aku menahan perasaan nak tengok transformers dulu (tak de lah aku mengharapkan dia belikan semua tu... TAPI kalau betul... Yaa Hooo.

Popular

Blog Archive