Showing posts from 2010Show All

Tahun 2010 sudah hampir ke penghujung dan akan melabuhkan tirai. Selamat datang 2011. Semoga 2011 akan membuka era yang baru dalam hidupku dan semoga azam sepanjang 2011 dapat terlaksana sebagai mana 2010 ini. Kepada semua kawan2 yang melawat blog ku yang takseberap…

Read more

Tengok tajuk pun dah tau. Ku terpanggil nak bincangkan perkara ni selepas satu insiden sembang2 ngan member ofis. Kalau kita melabur dalam ASB, dividen yang kita perolehi di setiap penghujung tahun itu: hukumnya adalah haram. Boleh saja di gunakan tetapi tidak dibuat…

Read more

Salam to all, Kenapa dengan tajuk di atas tu? Meh ku nak cerita :) Entri ni sebenarnya terlewat sikit, tapi tak mengapalah. Yang penting, ceritanya tetap ada. 10 Disember: Pada tarikh ini, setahun yang lalu tepat pukul 1 petang, ku dengan rasminya bergelar IBU kep…

Read more
USM Part 2 @ Perangai baru Alisha

Kebetulan ada gap satu hari, ku balik kampung untuk menghantar bekalan susu buat Alisha. Owhhh...rindu sungguh aku pada puteriku itu membuatkan air mata ini mengalir sendiri bila menyentuhnya. Baru tiga hari berpisah terasa begitu lama sekali. Alhamdulillah, semakin l…

Read more
USM Part 1

Dah 2 hari di USM. Semalam uruskan pendaftaran Desasiswa dan Kehadiran. Patah kaki berjalan dari DP ke Desasiswa Restu. Mak aih jauh nya. Barang2 semua tinggal dalam kereta dulu. Bila dah lepas pukul 1, baru kereta boleh masuk, itupun bersusun je menunggu parking. Da…

Read more
Alisha dan Abah

Dari jauh ku memerhatikan momen antara anak dan abah setelah cik suami selesai solat.

Read more

Tersangatlah malas.... Beg ku belum pack lagi.... Beg Alisha pun belum pack lagi.... Buku2 pun belum pack lagi.... Stok susu pun masih belum cukup.... Next week dah nak pergi berperang di USM (3 minggu nih).... Study pun toing - toing je..... Bersemangatlah siki…

Read more
Zebra Cake

Kek ni belang2 ni ku buat atas permintaan cik suami sebelum ke Miri minggu lepas. Dia minta ku bawakan untuknya ke sana. Resepinya ku ambil daripada blog kak Ummi . Ku memang follow exactly resepi kak ummi ni. Di sebabkan mata tak mahu lelap, ku mula buat lebih kurang …

Read more
My Breastpump

Salam semua... Ku tak pernah lagi buat cerita tentang ni. Hari ni ku nak cerita sikit mengenai breastpump yang aku miliki. 1. Philips Avent Manual Breast Pump Beli pump ni dekat Jusco IOI Mall dengan harga RM219 masa preggy 8 bulan. Tak perasan yang set ni rupa2n…

Read more
Balik kampung

Sempena cuti Deepavali, ku angkut Alisha balik kampung. Yelah, bagi jumpa atuk ngan opah dia. Sebabnya hujung minggu ni, kami berdua nak ke Miri jumpa cik suami dan langsung menyambut hari raya aidiladha di sana. Akan berada di sana selama seminggu. Kat kampung manja …

Read more
SHOW YOUR TEETH BABY!" CONTEST 2010

Salam pagi rabu yang ceria. Jalan2 pagi ke blog izwa dan tertarik dengan contest yang dianjurkan oleh Rich Mom Diary Jom sama2 kita join :) Klik http://harlindahalim.blogspot.com/2010/11/show-your-teeth-baby-contest-2010.html untuk syarat penyertaan dan hadiah2 m…

Read more
Aktiviti Alisha

Usia 10 bulan 3 minggu genap, Alisha baru berdiri sendiri tanpa sokongan apa2 dan mula nak bertatih. Kali pertama melangkah dapat 3 tapak. Bila jatuh, dia bangun dan mencuba lagi. Bila dah penat, Alisha kembali melakukan aktiviti yang paling disukainya. Nak tau apa? .…

Read more
Hadiah dari melurjelita.com :)

Alhamdulillah, sudah pun masuk bulan baru. Entry ini sepatutnya awal lagi aku buat sepatutnya. Jutaan terima kasih ingin aku ucapkan kepada Kak Laili, pemilik kepada melurjelita.com kerana menghargai aku sebagai salah seorang pembaca blognya. Perkenalan alam maya in…

Read more

Hahaha...tak pernah pun aku buat dua post dalam satu hari. Saja jenjalan blogwalking tadi sampai la kat link ini. Aku bukanlah seorang yang pandai nak bercerita apatah lagi nak menulis sesuatu yang boleh menarik perhatian pembaca lain. Blog ini pun terhasil kerana…

Read more

InsyaAllah, bulan depan aku dan Alisha akan ke Miri untuk bercuti dan menyambut AidilAdha bersama cik suami. Risau juga kerana ini merupakan pengalaman pertama bagi aku membawa Alisha 'terbang' bersama. Kali pertama aku ke Miri, Alisha berusia 5 bulan di dalam…

Read more
i City

Nak share sedikit momen ketika ke i City, sabtu lepas. Saja jalan-jalan bawa mak dan abah yang kebetulan datang menjenguk cucu mereka (huhuhu...atas permintaanku juga kerana ada hal yang tidak dapat dielakkan). Niat di hati memang dah lama nak pergi tapi tak kesampaia…

Read more

Saja nak share aktiviti hujung minggu Alisha. Menjerit je yang lebih rasanya :)

Read more

Kenapa dengan tarikh ini? Alhamdulillah, pada 10-10-10 ini, anakandaku ini genap 10 bulan. Maka 10 bulan jugalah aku menjadi ibu kepada Alisha Adnain 10 bulan jugalah aku menyusukan Alisha Adnain 10 bulan melayani karenah Alisha Adnain Banyak yang…

Read more
'lensaMama's Cutes Baby in Diapers'

Saja jalan-jalan menjengah lensaMama , tertarik dengan contest yang dianjurkan iaitu 'lensaMama's Cutes Baby in Diapers' Hadiah-hadiah menarik di sponsor oleh lensaMama sendiri, funky mama , pinky frog dan tiny toes . Jom sama-sama kita join :) Nam…

Read more

Kecewa . Hampa . Putus Asa . Bukan mudah untukku luahkan dengan kata-kata. . Wahai diri, bersabarlah. Janganlah kau gundah. . Hanya padaMu Allah ku berserah. Janganlah kau biarkan perasaan ini terus terbelenggu. Tunjukkanlah jalan yang terang untukku. Berilah kesudahan…

Read more

Berlalu sudah bulan Ramadhan. Dan kini kita sudah berada dipertengahan syawal. Alhamdulillah, Syawal kali ni meriah dan bermakna buat kami suami isteri kerana menyambutnya dengan kehadiran Alisha yang genap 9 bulan sempena 1 Syawal. Tahun ni raya pertama disambut di …

Read more
Alisha mengantuk.

Saja aku nak letak gambar ni. Lucu? Tuan puteri ni dah mengantuk sangat masa ni. Masa merangkak pun boleh tergolek. Bila bangun berdiri lagi lah... Tapi disebabkan nak main punya pasal, dia tetap tak mau tidur walaupun dah dipaksa.

Read more
Salam Ramadhan

Selamat meneruskan ramadhan. Dan selamat menyambut kedatangan syawal. Ibu dah bagi Alisha cuba baju kurung raya.

Read more
Alisha dah 8 bulan.

10 August yang lepas, tuan puteri ni mencecah umur 8 bulan. Alhamdulillah, sudah banyak perkembangan yang ditunjukkannya. Terkini, dia sudah mula belajar berdiri dengan melepaskan tangannya dari sebarang sokongan. Hehehe....walaupun seketika cuma, dia tetap berjaya. …

Read more
HFMD

Khamis lepas, aku terperasan bintil2 merah yang tumbuh di kaki dan tapak tangan Alisha. Dalam hati aku terfikir 'apakah ini?'. Memandangkan hari ini ada kelas praktikal untuk pelajar pergigian, aku hantar juga Alisha ke taska. Tapi aku berpesan kepada staf task…

Read more

Rindu pada cik suami @ abah Alisha. Hari ni mak ngan abah datang dari kammpung. Bawa petai untuk cik suami :) Tujuan sebenar kunjungan kali ini adalah nak menghantar adik lelaki ke KLIA. Tahniah buat Amin yang berjaya melanjutkan pelajaran ke Universiti Malaysia Sab…

Read more

Mood tak berapa nak ok hari ni. Cuai betul. Tak sampai sepuluh langkah pun jaraknya dari machine ATM tu. Macammana boleh lupa? Dah puas cari dalam beg. Tapi tak de. Orang kat sebelah tu ke yang ambil. Adoi...lepas hampir 45 minit baru kad atm Maybank ni di block. Hara…

Read more
Alisha yang tak sihat.

Alisha demam on off on off sejak sabtu lalu. Tapi semalam panasnya makin meninggi. Risau ibu dibuatnya. Susu pun tak nak minum sangat. Ibu bawa Alisha ke Hospital Universiti. Mula-mula nurse check dan ambil darah. Berat - 6 kg (turun 0.2kg dari yang ditimbang p…

Read more
Alisha n ibu

Just want to share mom n daughter moment with abah :) p/s: sekarang Alisha dah pandai berjaga malam, menyelerakkan rumah, menjelajah rumah :) hachi

Read more