Showing posts from November, 2010Show All
USM Part 1

Dah 2 hari di USM. Semalam uruskan pendaftaran Desasiswa dan Kehadiran. Patah kaki berjalan dari DP ke Desasiswa Restu. Mak aih jauh nya. Barang2 semua tinggal dalam kereta dulu. Bila dah lepas pukul 1, baru kereta boleh masuk, itupun bersusun je menunggu parking. Da…

Read more
Alisha dan Abah

Dari jauh ku memerhatikan momen antara anak dan abah setelah cik suami selesai solat.

Read more

Tersangatlah malas.... Beg ku belum pack lagi.... Beg Alisha pun belum pack lagi.... Buku2 pun belum pack lagi.... Stok susu pun masih belum cukup.... Next week dah nak pergi berperang di USM (3 minggu nih).... Study pun toing - toing je..... Bersemangatlah siki…

Read more
Zebra Cake

Kek ni belang2 ni ku buat atas permintaan cik suami sebelum ke Miri minggu lepas. Dia minta ku bawakan untuknya ke sana. Resepinya ku ambil daripada blog kak Ummi . Ku memang follow exactly resepi kak ummi ni. Di sebabkan mata tak mahu lelap, ku mula buat lebih kurang …

Read more
My Breastpump

Salam semua... Ku tak pernah lagi buat cerita tentang ni. Hari ni ku nak cerita sikit mengenai breastpump yang aku miliki. 1. Philips Avent Manual Breast Pump Beli pump ni dekat Jusco IOI Mall dengan harga RM219 masa preggy 8 bulan. Tak perasan yang set ni rupa2n…

Read more
Balik kampung

Sempena cuti Deepavali, ku angkut Alisha balik kampung. Yelah, bagi jumpa atuk ngan opah dia. Sebabnya hujung minggu ni, kami berdua nak ke Miri jumpa cik suami dan langsung menyambut hari raya aidiladha di sana. Akan berada di sana selama seminggu. Kat kampung manja …

Read more
SHOW YOUR TEETH BABY!" CONTEST 2010

Salam pagi rabu yang ceria. Jalan2 pagi ke blog izwa dan tertarik dengan contest yang dianjurkan oleh Rich Mom Diary Jom sama2 kita join :) Klik http://harlindahalim.blogspot.com/2010/11/show-your-teeth-baby-contest-2010.html untuk syarat penyertaan dan hadiah2 m…

Read more
Aktiviti Alisha

Usia 10 bulan 3 minggu genap, Alisha baru berdiri sendiri tanpa sokongan apa2 dan mula nak bertatih. Kali pertama melangkah dapat 3 tapak. Bila jatuh, dia bangun dan mencuba lagi. Bila dah penat, Alisha kembali melakukan aktiviti yang paling disukainya. Nak tau apa? .…

Read more
Hadiah dari melurjelita.com :)

Alhamdulillah, sudah pun masuk bulan baru. Entry ini sepatutnya awal lagi aku buat sepatutnya. Jutaan terima kasih ingin aku ucapkan kepada Kak Laili, pemilik kepada melurjelita.com kerana menghargai aku sebagai salah seorang pembaca blognya. Perkenalan alam maya in…

Read more