Showing posts from November, 2012Show All

Saya bukan kategori yang jiwang terlebih..hehehehe Tapi saya suka lagu ni :) Gara-gara Adam & Hawa lah ni Layan je lah liriknya ye.... Ratu Di Hatiku – TRIAD Pernah aku mencintai wanita Tapi tak seperti saat ku mencintaimu Pernah aku merind…

Read more
Daging berlada bersama bunga kuchai

Saya baru je terjebak dengan bunga kuchai aka chives flower ni. Masa beli hari tu ingatkan kuchai yang biasa kita masak dengan taugeh tu. Sebab nak cepat, nampak je chives terus ambil. Masa tengah kemaskan barang-barang, baru perasan rupa-rupanya yang saya beli tu bun…

Read more
Timmy Time; Time for Alisha and Alfeey

Pernah tengok siri animasi Timmy Time? Siri kegemaran Alisha dan Alfeey. Ditayangkan di channel 615 @ 9 malam. Sedikit info tentang siri animasi ini, yang saya copy paste dari Official Website Timmy Time Each Episode will follow a day in the life of …

Read more
Salam Maal Hijrah; Doa Akhir dan Awal Tahun

Hari ini merupakan hari terakhir tahun 1433H dan pada petang ini bakal masuk ke tahun baru 1434H. Selamat tahun hijrah yang baru buat semua muslimin. Semoga kehidupan kita lebih diberkati di tahun yang baru ini. InsyaAllah, bersama-sama dapat kita memper…

Read more
Our new family members - Mr & Mrs Robo, T1 & T2

Salam pagi khamis buat semua. Huhuhu... kelam kabut betul saya pagi ini bila Alisha buat perangai. Hilang kesabaran saya pagi ini dek karenahnya.  As a mom, bila tengok macam ni tak sampai hati nak marah....kan? (Intan payung saya). Ok... balik kepada c…

Read more
One Year Old Alfeey

Anak bujang saya ni sudah pun menjejak setahun pada 2 November lepas. Saya tak buat majlis yang hebat pun. Hanya sekadar beli kek dari King's (pilihan kakak yang tak berapa sihat). Bukan tak mahu buat sambutan hari jadi untuknya...tapi saya merancang untuk buat s…

Read more