Showing posts from 2013Show All

Aduh..pening kepala fikir. Duit dah belanja banyak beli vitamin/supplement tapi masih juga tak de kesannya. Tengok kesan pada orang lain memang kebabomm...tapi diri sendiri masih seperti tu juga. Meh baca kat sini kenapa? Makan Vitamin masih tak berkesan - Kenapa Y…

Read more
Happy Birthday My dear Alisha

Happy Birthday to my dear daughter ALISHA ADNAIN. 10.12.2009 2010 2011 2012 2013 You means the world to me! So much out there for you to see! I'd like to take you in my arms, and show you the world and all it's charm…

Read more

Post by MH Vita Shoppe .

Read more
Bagaimana VIVIX bertindak.

Ramai yang kata: Mahal lah VIVIX ni... Betul ke VIVIX ni berkesan... Mula-mula dulu saya pun berfikiran begitu. Tapi bila dah tengok kesan pada yang menggunakannya. Apalah sangat jika nak dibandingkan dengan apa yang kita boleh dapat. Saya nak share sikit macam …

Read more
Dah dapat keputusan UPSR

Bismillah... Salam Jumaat buat semua. Hari ni hari terakhir sesi persekolahan 2013. Selamat bercuti panjang dan Kita enjoy!! Terlebih dahulu saya nak ucapkan tahniah kepada kembar AIDA FARHANA dan AIDA FARHANI yang berjaya memperolehi keputusan UPSR dengan cemerl…

Read more
Main taman jer.

Bismillah :) Minggu ni rasa sekejap je berlalu  kan.... Hari ni dah pun hari khamis. Tak sabar nak tunggu hujung minggu. Hehehe...tak de lah apa yang menarik pun. Saja tak sabar nak habiskan masa dengan dua orang budak kecil kat rumah tu. Sebenarnya 2 November lepa…

Read more
Shaklee lah pulak

Bismillah dan Assalamualaikum. Salam jumaat yang penuh keberkatan. Agak lama saya tak update blog ni. Sibuk dengan kerja sikit di pejabat dan juga Shaklee . Hehehe...baru berjinak-jinak menjual :) So, Kalau ada yang nak beli, meh la beli dari saya. InsyaAllah, saya j…

Read more
Balik kampung @ AidilAdha

Bismillah... Hari ini kembali bekerja selepas 5 hari bercuti. Patutlah sekejap saja rasanya, cuti tak sampai seminggu rupanya. Saya balik kampung bersama dengan adik lelaki, memandangkan cik suami yang tidak dapat balik beraya lagi (AidilAdha selalunya memang suami t…

Read more
Worst day or Bad day?

Bismillah... Lama juga saya tak update blog ni kan. Ada yang rindu ke? Sibuk sikit dengan kerja dan ketandusan idea. Hehehe.....Semalam balik kerja pukul 9 malam baru sampai rumah. Kasihan anak-anak. Dapat layan sekejap je lah sebelum diorang tido. Itu lah... KL ni …

Read more
WW: Jom makan ice cream

Hehehe..melayan karenah budak berdua makan ice cream cow. :)

Read more
Cerita masak-masak hujung minggu.

Assalamualaikum.... Seperti selalu (sejak kebelakangan ini), hari jumaat je, saya pasti akan singgah di pasar malam. Selalunya beli nasi ayam lah untuk anak2 :) Cuti masak....hehehehe. Tak pernah pula saya ke bahagian yang menjual barang basah (ikan, ayam, daging dan…

Read more
Aktiviti Alisha dan Alfeey

Assalamualaikum. Agak lewat untuk saya ucapkan Selamat Hari Malaysia. Semoga negara kita Malaysia ini dapat mengekalkan dan mempertahankan serta meningkatkan keamanan yang sedia ada ini. Bimbang juga bila baca di akhbar dan di internet peningkatan jenayah-jenayah yan…

Read more
Spritzer Mini Water Dispenser

Assalamualaikum Mesti ramai yang kata produk ni dah lama ada kat pasaran :) Saya baru perasan baru-baru ni saja. Memang mencari pun sebenarnya, untuk kemudahan di rumah. Alisha sangat suka dan kerap minum air kosong ni. Sekejap-sekejap minta air. Saya lah kena tolong…

Read more
Gigitan Cinta

Tengok tajuk tak hengat kan. Hahahaha.... * * * * * * * * * * Kasihan pada Alisha tau. Asyik jadi mangsa gigit Alfeey je. Saya pun dah tak tau nak buat apa lagi. Tengah bergelak ketawa main berdua pun sudahnya jadi macam ni juga.

Read more
Kisah tiada air dan Baby Siti Nur Hadhirah

Assalamualaikum Salam pagi selasa.  Hari ini saya mula kembali rutin PJJ saya. Ye lah cik Suami pun dah terbang balik ke Miri selepas dua minggu bercuti. Huwaaaa.... tak leh nak manja-manja lagi. Alisha dan Alfeey pun dah tune perangai kepada asal seperti sebe…

Read more
Selamat Hari Merdeka

Assalamualaikum. Salam Merdeka buat semua. Semoga negara kita Malaysia terus maju dan aman.

Read more
Doa dan Zikir Perisai Mukmin

Assalamualaikum.... Minggu ni saja sudah dua berita yang saya dengar mengenai kes rogol yang melibatkan remaja dan kanak-kanak. Yang pertama, melibatkan bapa saudara belasan tahun terhadap anak saudara yang berusia lima tahun (kalau tak silap saya) dan keduanya juga …

Read more
Dah 5 Syawal baru nak wish Selamat Hari Raya :)

Assalamualaikum :) Sudah  lima hari kita menyambut Syawal. Saya percaya mesti ramai yang masih merindui Ramadhan. InsyaAllah, semoga diberi peluang untuk berjumpa lagi Ramdhan di tahun hadapan. Dan sudah semestinya, tentu ramai lagi yang masih bercuti hari ini. Tapi …

Read more
Iklan Raya 2013

Assalamualaikum semua. Nak update cepat-cepat ni :) Hari ni hari terakhir kerja sebelum bercuti raya. Awal kan saya bercuti raya. Hehehe.... Tahun ni balik ke Gerik. Itu pun bertiga je, saya dan anak-anak. Cik suami hanya akan bercuti seminggu lepas raya. …

Read more
You are beautiful.

Assalamualaikum... Salam 23 Ramadhan 1434H This is very inspiring. Dove Real Beauty Sketches i cried okey... Pandangan kita pada diri sendiri mungkin tidak sama dengan pandangan orang luar terhadap kita. Mungkin apa yang digambarkan dalam vide…

Read more
When The Night Equals A Thousand

Assalamualaikum :) Saya nak berkongsi video sebagai peringatan untuk kita semua  Semoga  dapat kita hayatinya. InsyaAllah semoga dan kita beroleh keberkatan di hari-hari terakhir Ramadhan ini.  “Whoever stands in prayer on Laylatul Qadr in faith &a…

Read more