Monday, May 13, 2013

Alisha's Sports Day

Assalamualaikum

Cerita dah lama terperam sebenarnya ni.

Sports day TADIKUM, diadakan pada 23 Mac 2013 di stadium Universiti Malaya. Kiranya, diorang ni lah yang merasmikan stadium baru ni. Pertama kali anak bersukan, ibu yang terlebih excited. Hehehehehe..... Kasihan pada cik suami sebab tak dapat nak join hari sukan Alisha sebab tak dapat flight. Malam nya baru cik suami sampai.

Sebelum acara pagi bermula dan sementara menunggu semua ibubapa dan pelajar lain sampai. Budak2 yang dah ada ni main sesama sendiri dulu lah. K...layan gambar je lah ye.

 Nampak tak anak dara saya tu.

 Ibu.....kakak nak main.

 Teachers yang sibuk sebelum acara bermula

Butterfly
Ladybird

Grasshopper

Bee

 Acara perbarisan oleh semua kumpulan

 Nyanyi lagu "Negaraku" dan "1 Malaysia"

 "Pom-pom Dance" dari Kindi 5 dan 6





 Antara acara yang Alisha sertai. Setiap acara dibahagikan mengikut umur. 



Aktiviti sementara tunggu giliran sukan.....

Untuk ibubapa pun ada. 

Akhir sekali, penyampaian hadiah




Alisha, Naina dan Summer - kindi jr (4thn)

Keseluruhannya, kumpulan Alisha dapat no. 2 :)

Sementara kakak sibuk dengan sukan... Alffey pulak...




Dalam pukul 1 semua acara pun selesai. Ibu yang terlebih penat. fuh...fuh...fuh...
Flight cik suami tiba tengah malam.
Esoknya hantar cik suami ke KL sentral (dia kena pergi kursus di kuantan). Alisha dan Alfeey ikut ibu balik Gerik (kenduri kahwin adik lelaki saya). Pertama kali kami balik kg bertiga. Sangat mencabar dan Alhamdulillah, perjalanan 5 jam ini berjalan dengan lancar.

Bye  bye bye.

2 comments:

  1. tahniah alisha dpt no.2..terer tu
    5jam drive,fila?hehe.kagum..lg dgn 2 anak.dpt bygkan cbrannya.hehe

    hehe.tekaan fila tepat :p bila tiba masanya,nti kita crita kt blog eh..

    ReplyDelete

  2. Alhamdulillah...

    Dah rezeki kan. Semoga semuanya berjalan dengan baik Ash.

    Tahniah ye Ash :)

    ReplyDelete

Ad Banner