Showing posts from July, 2013Show All
When The Night Equals A Thousand

Assalamualaikum :) Saya nak berkongsi video sebagai peringatan untuk kita semua  Semoga  dapat kita hayatinya. InsyaAllah semoga dan kita beroleh keberkatan di hari-hari terakhir Ramadhan ini.  “Whoever stands in prayer on Laylatul Qadr in faith &a…

Read more
Doa Harian Ramadhan (Hari ke-20 hingga Hari ke-29)

Assalamualaikum Salam pagi Isnin. Alhamdulillah maha besar Allah. Bersyukur kerana masih lagi berpeluang untuk meneruskan ibadah puasa di bulan Ramadhan ini.  Saya ingin menambah perkongsian saya sebelum ini. Sama-sama kita amalkan ye. …

Read more
Salam Nuzul Quran

Assalamualaikum. Salam 17 Ramadhan 1434H. Alhamdulillah, sudah pun 17 hari umat Islam menunaikan ibadah puasa. Hari ini juga merupakan hari di mana kita mengingati peristiwa Nuzul (turunnya) ayat al-Quran kepada Nabi Muhammad SAW. Sebagai manusia kita hendaklah …

Read more
Wind Chimes in a Bakery

Entah macam mana boleh terjumpa mini web-series by Samsung Malaysia ni masa dok melayan You Tube. Ala-ala K-drama gitu. Boleh tengok di Youtube Samsung Malaysia Wind Chimes in a Bakery is a story about Adam (Ahmad Nabil) and Sue (Koe Yeet) - a boy with not…

Read more
Doa Harian Ramadhan (Hari ke-11 hingga Hari ke-19)

Assalamualaikum Sambungan dari perkongsian saya sebelum ini. Selamat bercuti hujung minggu.

Read more
Doa Agar Anak Pandai dan Rajin Belajar

Assalamualaikum... Dah masuk hari ke-6 kita menjalani ibadah puasa. Setakat ni Alhamdulillah...syukur sangat kerana Ramadhan 1434H ini lebih baik dari Ramadhan yang lepas. Sebabnya....anak-anak pun dah besar dan sudah faham apa yang saya cakap. Maka dapat lah saya …

Read more
Drypers Quality Story

Assalamualaikum. Salah satu iklan CPUV terbaru yang saya terima dari Nuffnang adalah Drypers Quality Story. Siapa yang dah jadi parents mesti lah kenal dengan jenama Drypers ni. Yang belum jadi parents pun mesti tahu juga sebab banyak terdapat kat pasaraya dan juga k…

Read more
Doa Harian Ramadhan (Hari pertama - Hari ke-10)

Assalamualaikum. Hari ke dua bersahur saya ditemani Alfeey. Hehehe..sibuk je dia nak ikut makan sama sekali.  Saya nak berkongsi Doa Ramadhan Hari Pertama hingga Hari ke 10  dengan kawan-kawan semua. Semoga dengan mengamalkan doa-doa ini, Ramadhan kita lebih d…

Read more
Salam Ramadhan

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Syukur kepada Allah kerana memanjangkan usia kita dapat kita menyambut Ramadhan sekali lagi. Selamat berpuasa kepada semua kawan-kawan yang saya sayangi.Semoga dapat kita menjalani ibadah puasa kita di Ramadhan 1434H ini dengan lebi…

Read more
Durian Time @ Hantu Durian

Assalamualaikum :) Tengok tajuk ada yang terliur tak? Durian dari kampung tau. Pokok kat sekitar rumah je. Kebetulan adik saya balik kampung minggu lepas. Dia bawa balik lah untuk saya tapi tak de lah banyak sebab buah baru nak luruh. Abah kirimkan sebiji dari poko…

Read more
Kisah penderaan lagi

Assalamualaikum Pagi tadi semasa dalam perjalanan ke tempat kerja, saya mendengar berita mengenai keputusan mahkamah berkaitan kes dera tiga beradik yang berlaku di Kuala Terengganu. Allahuakbar. Kalau nak dibandingkan dengan hukuman yang diterima dengan kecederaan  …

Read more
Julai dan Ramadhan

Assalamualaikum... Pheww....dah masuk bulan Julai, bermakna kita ni dah berada di penghujung Syaaban dan bakal menyambut Ramadhan. Mesti ramai yang dah menanti bulan yang penuh mulia ini. Semoga kita berpeluang untuk menggandakan amal ibadah kita sepanjanga Ramadhan …

Read more