Showing posts from 2014Show All
Trip Alisha ke FITC

Assalamualaikum semua. Ingat tak dalam entry lepas, saya ada bagi tau yang Alisha pergi ke Farm In The City (FITC). Baru dapat gambar-gambar masa kat sana dari page Tadika kakak. Belek punya belek, ibu ni boleh tak perasan yang mana satu kakak bila dah ramai-ramai …

Read more
Kisah anak2

Assalamualaikum semua :) :) :) Lama juga tak update pasal anak2 dalam ni. Lagipun dah nak masuk pertengahan disember. Tak sabar nak tunggu hujung minggu depan. Why? Hehehe..mestilah cik suami balik bercuti. Dapatlah berkumpul satu keluarga....Abah + Ibu + Alisha + A…

Read more

Sedikit perkongsian. Sekadar untuk peringatan diri sendiri.

Read more
Tangan gatal ke gatal tangan?

Adeh...ini lah akibatnya bila tak sabar tengok cik jerawat menjengah. Belum masak ranum lagi dah gatal nak suruh dia keluar.  Duduknya di tengah-tengah dunia. Sangat ketara lah.  Pengajarannya.....sabar separuh dari iman.  Ps: Sorry ye..entry ni merapu si…

Read more
Lucky draw

Yay..dapat lucky draw hari ni.  Seumur hidup rasanya ini yang pertama.  Tak hebat mana pun. Tapi..... It's a LUCKY DRAW Alkisah, pagi tadi ada Labcon Road Show, diorang datang lab@office untuk demo product. Lepas demo, isi borang lucky draw dan l…

Read more

Read more
Alisha di taekwaondo Championship

Cerita dah basi tapi baru teringat nak tulis. Hehehe.... 19 Oktober lepas, Alisha sertai Astral Poomse and Basic Taekwondo Championship 2014 di Kompleks Kejiranan Presint 11, Putrajaya. Untuk kumpulan tali pinggang kuning 5 tahun. Slot Alisha ni sesi pagi. Nasib b…

Read more
Cerita Pink dan Encik Sotong

Saya pernah tulis entri tentang PINK kat SINI dulu. Nah...satu lagi masuk dalam koleksi. Tak mahal pun. RM20 je. Sekali pandang je terus tergoda.  Adeh....macam terpengaruh dengan En Sotong lah pulak.  Boleh lah nak pakai jenjalan isi jajan anak2 dan ju…

Read more
Nasi Lelapan

Assalamualaikum, salam buat semua. Terliur tak tengok gambar atas ni? Gambar versi homemade saya.   Ada ayam goreng, ulam bendi, kacang panjang, kobis, tauhu dan tempe goreng serta sambal belacan. Saya tulis ni pun dah kecur air liur. Yum...yum...yum... K…

Read more
Cabaran Blogging Cik Ila

Assalamualaykum Uishhh...tajuk tak hengatkan entri ni. Sebenarnya saya tengah mencabar diri untuk berblogging setiap hari. Sepatutnya semua entri tu dibuat di dalam blog ni. Alih2....terlaksana di Insta dan FB pulak. Bila nak share di blog...tak boleh pulak nak emb…

Read more
Demam Loom Bands

Alisha dah terjangkit dengan loom bands ni balik kampung raya haji lepas.  Balik saja dari kampung asyik dok minta belikan... Bagi dia main 30 - 60 minit je Masalahnya.....ibu pulak yang kena buat banyak-banyak sebab dia nak bagi pada kawan-kawan di …

Read more
Alisha @ Keropok lekor

Kembang-kembang hidung anak dara Cik Ila ni dapat makan keropok lekor. Hahaha.....seminggu sekali je dapat makan kopok ni sebab ibu menyinggah pasar malam. Sampai dia sendiri dah ingat. Friday ada kelas taekwondo. Bila ada taekwondo maknanya hari tu ada …

Read more
Si Comel IRIZ.

Macam best je Proton IRIZ ni. Nampak comel gitue... "MORE POWER. LESS FUEL. KEYLESS TO GO" Ada dua pilihan iaitu 1.3L dan 1.6L Harga pulak start dari RM42,438 untuk solid dan RM42,888 untuk metallic . Kira affordable lagi lah. Baca spec Proton …

Read more
Telur dan kolesterol

Kita sering mendengar tentang hubungan kolesterol jahat dengan telur. Adalah diakui bahawa kandungan kolesterol di dalam sebiji telur sangat tinggi, iaitu 275 mg. Tahukah anda... tubuh kita memerlukan kira-kira 800 mg kolesterol sehari. Kebanyakan orang takut mema…

Read more
Sabun Resdung Seri Emas

Bismillah.. Pernah dengar Sabun Seri Emas ni? Duta produk Sedikit Info mengenai sabun ini: Sabun Resdung Seri Emas merupakan sejenis sabun handmade yang diperbuat dari 50% madu dan selebihnya ialah kombinasi herba semulajadi iaitu bunga tanjung, kulit…

Read more
Tribute MH17 dan MH370

Bismillah Terjumpa video kompilasi tribute untuk MH17 dalam facebook. Memang tak tertahan air mata ini. Sangat menyentuh perasaan tatkala melihat kesedihan waris-waris mangsa. Semoga mereka tabah. Post by Warga Prihatin . Dan ini video tribute untuk M…

Read more
Selamat pulang.

Bismillah.. Setiap kali mendengar atau membaca perkembangan tentang MH17, sebak terasa sehingga menitiskan air mata.  Alhamdulillah....mereka kembali hari ini.  Selamat pulang kembali ke tanah air. Bersemadilah dengan aman.  Buat seluruh keluarga dan kenalan…

Read more
2 minggu punya cerita.

Bismillah... Dah dua minggu tak jenguk blog tercinta ni. Hehehehe....Lepas raya banyak pulak kerja lab nak disiapkan. Setakat ni ada lagi 282 yang nak disiapkan sebelum hujung bulan ni. Chaiyok Cik Ila :) Alhamdulillah, keputusan peperiksaan USM dah keluar. Cik Ila…

Read more