Follow Me @noorshafila

Thursday, October 23, 2014

Cabaran Blogging Cik Ila

Assalamualaykum

Uishhh...tajuk tak hengatkan entri ni.
Sebenarnya saya tengah mencabar diri untuk berblogging setiap hari.
Sepatutnya semua entri tu dibuat di dalam blog ni. Alih2....terlaksana di Insta dan FB pulak. Bila nak share di blog...tak boleh pulak nak embed post.
Anyone can help me?

Alright...Ini kiranya entry pertama cabaran blogging Cik Ila. Versi panjang sikit dari insta dan FB :)



Bila tengok Cik Abah mengerjakan siput. AA menjerit jerit sampai rasa bingit telinga bila tgk siput dok merayap naik ke dinding bekas, walaupun dah di 'cederakan' cengkerangnya. Kalau tengok yang belum masak ni memang menggelikan. Tu sebab, kerja2 mencederakan siput ni bagi kat Cik Abah....our SUPERHERO kat rumah ni.

Ini antara dialog saya dengan Alffey yang saya ingat.

Ibu: Adik nak makan siput tak?
Alfeey: Adik tak nak makan shiput. Adik takut shiput. (Sambil menjerit2)
Ibu: Betul ni tak mau makan?
Alfeey: Adik tak nak makan shiput. Adik takut shiput. (Jawapan yang sama sambil menjerit2 suruh cik abah tolak siput ke bawah)

Kita tengok nanti....bila dah siap masak dia takut lagi tak. Hehehehe.....

Siapa suka siput masak lemak? Menu malam ni siput masak lemak dengan nenas. Air tangan cik abahlah. Bila dah namanya air tangan cik abah. Rasanya mestilah super duper delicious. Habis lah ibu kena jadi tukang sedut siput untuk AA. Orang yang sibuk cakap tak nak makan mula2 tadi lah yang makan paling banyak.

Bagi yang dah berkahwin dan cik suami berkerja jauh dan hanya dapat balik 2/3 bulan sekali macam saya, PENTING untuk luangkan masa berkualiti ini sebaik mungkin antara satu sama lain. Walaupun kadangkala kepala angin saya turun naik (huhuhu...guilty).

Ada yang nak beli Jamu Seri Bonda atau Shaklee? Jangan malu2 contact saya ye.  ‪#‎GobokCikIla‬ sentiasa buka.

Call/sms/whatsapp 0129264020
Cod sekitar puchong dan uni malaya.

3 comments:

  1. Sedap...terbaik...ptg raya haji ari tu SA potong 6kg...huhu....tension tp bila dh masak sodap...

    ReplyDelete
  2. blogwalking jap . jangan lupa singgah :) . . http://blogparihh.blogspot.com/

    ReplyDelete