Showing posts from January, 2015Show All
Jadi cemburu bila dah rindu.

Sungguh-sungguh rindu kat budak berdua tu. Dua beg tangan merangkap bantal peluk malam2 kecuali bila abah diorang ada (hik hik hik) Hari-hari telefon pun tak puas cakap. Nak pulak Alisha yang memang kepochi tahap makcik-makcik. Jealous lah tengok orang duk pegang t…

Read more
Alisha nak ikut

Duduk sendiri dalam bilik ni...mula lah teringat kat budak berdua tu. Apa lah yang diorang buat masa ni agaknya :) Dah dua kali, Alisha cakap "kakak nak ikut ibu" dengan nada suara manja sesangat. Wah...kakak, bikin perasaan ibu gundah gulana je. Sob...sob…

Read more

Hi...salam buat semua. Saya sekarang berada di USM :) menjalani rutin sebagai pelajar sepanjang dua minggu. Ada tak sesiapa yang buat pjj USM ni? Boleh lah kenal-kenal. Masuk hari kedua dah kat sini sebenarnya. Hero dan princess kena tinggal di kampung dengan opah da…

Read more
Kek Gula Hangus

Punya lah lama berangan nak buat kek gula hangus atau ada juga yang panggil kek sarang semut ni. Dari sehari ke sehari tak juga buat-buat. Sebabnya takut tak menjadi. Ye lah....hasil yang baik adalah kek yang cukup kenyalnya dan ada corak lubang-lubang. Pasal tu la kek…

Read more
Manisnya Cinta di Cappadocia

Akhirnya berjaya juga menonton movie ni..... Manisnya Cinta di Cappadocia . Bukan kat cinema.....bukan beli dvd pirate...tapi kat Astro je. Enjoy dan relax sambil baring-baring. Kebetulan cik suami pun cuti. Boleh lah tengok sambil feeling- feeling :) Jalan ce…

Read more
Kit Kat

Assalamualaikum semua :) Hari ni nak cerita sikit pasal Kit Kat. Chewah....mentang-mentanglah ada Iklan Nestle Kit Kat Launch Nuffnang kat atas, tengah n tepi layout blog tercinta ni. Thanks Nuffnang. Ok berbalik kepada cerita Kit Kat, memandangkan kat rumah sy me…

Read more
Jom Aktifkan MyKad

Assalamualaikum dan salam ceria ~Entry Contest~ Awak...awak...semua  mesti tahu mykad kita tu banyak kegunaannya. Semua urusan termasuklah urusan rasmi dan juga tak rasmi. Kalau takde memang susahkan. Terkini, ada satu program telah dibangunkan khas untuk menampung…

Read more
Selamat Tahun Baru 2015

Assalamualaikum semua. Lama blog ni menyepi memandangkan tuan punya blog sibuk bercuti :) Belum terlewat untuk saya ucapkan SELAMAT TAHUN BARU 2015 kepada semua. Semoga 2015 lebih baik dari tahun2 sebelumnya. InsyaAllah

Read more