Showing posts from June, 2015Show All

Hari tu kat klinik, Bawa Alisha sebab demam. Masuk seorang budak perempuan ni dengan ayah dia Kelam kabut je bertanya tentang xray dan medical check up Tanya pasal bayaran, pekerja tu cakap RM180. Ayam diam je bila anak kata "sekejap" sambil keluar. Ana…

Read more
Penderaan: Bila akan berakhir

Sedih dah luluh rasa hati bila membaca kisah dan penderitaan mangsa dera di media. Itu yang kita tahu. Mungkin banyak lagi yang tidak dilaporkan. Saya sendiri tak berani nak bercakap banyak kerana saya sendiri ada keluarga dan anak-anak. Hari ini terbaca tulisan D…

Read more
Car Seat untuk anak-anak.

Dari lahir anak-anak saya memang jarang diletakkan di dalam car seat walaupun bila travel jauh macam balik kampung. Bukan tak mementingkan keselamatan anak-anak. Tapi disebabkan tak tahan dengar depa menjerit bila duduk dalam tu. Masa Alisha seorang boleh lah nak riba …

Read more
JUARA DIHATI WANITA

JUARA DIHATI WANITA💜 Oh sayang.. bestnya amalkan #JamuSeriBonda . Dalaman sentiasa terjaga bagaikan tidak pernah disentuh teruna. Sentiasa terasa bagaikan anak gadis sunti Oh Jamu Seri Bonda, dengan izinNya ianya sangat mujarab di dalam menjaga, membelai, menyihat…

Read more
Happy Father's Day

Assalamualaikum. Salam 5 Ramadan. Entri terlewat dari saya  buat semua insan hebat yang bergelar bapa. Setiap hari merupakan hari istimewa bila kita bersama orang tersayang. Tapi hari ini lebih menjadi lebih istimewa bila semua orang meraikannya. t…

Read more
Salam Ramadan 1436

Assalamualaikum. Selamat menyambut Ramadan buat semua. Bagi yang lupa dan baru nak belajar... ni ha lafaz niat puasa (saya dok ajar Alisha niat puasa sebenarnya). Alhamdulillah...dah boleh. Semalam (1 Ramadan), konon-konon dia nak puasa. Tapi masa ambil …

Read more
Chicken Pox @ Cacar air

Assalamualaikum semua :) Dah hampir seminggu Alfeey kena chicken pox. Kat kaki dan tangan kurang tapi banyak keluar di bahagian badan dan belakang. Yang di bahagian muka pun boleh kira tak sampai 10 biji pun. masa ni baru mula nak keluar. Perasan juga dua tig…

Read more
Farm in the city

Cerita tiga empat bulan lepas :) Memang dah lama plan nak ke FITC ni memandangkan AA memang suka sangat dengan haiwan-haiwan ni. Tak sampai 15 minit pun perjalanan ke sana rupanya. Sebabkan dah lama gambar-gambar ni tersimpan.....dah tak ingat2 sangat kisah di sana. …

Read more
Alhamdulillah :)

Alhamdulillah....syukur kepada Yang Esa. Kami berempat dah under satu roof.... abah, ibu, Alisha dan Alfeey. Masih lagi dalam mode menyesuaikan diri masing-masing. Ewah...macam tak pernah pulak tinggal sebumbung lagaknya. Hanya yang pernah tinggal berasingan yang tahu…

Read more