Showing posts from September, 2015Show All
Nescafe Mountain Wash

Assalamualaikum semua.. Siapa yang dah cuba Nescafe Mountain Wash? Hanya boleh di beli secara online je. CIM beli pun sebab tertarik dengan packaging dia. Iklan dia asyik menggoda kat FB. Tapi bila dah cuba minum. Not bad. Dah minum segelas pun malam tadi pun boleh m…

Read more
Cuti raya haji kami

Assalamualaikum semua. Baru balik dari kampung semalam. Alhamdulillah, selamat perjalanan pergi dan balik kami. Sakan CIM dan family pi kenduri balik kali ni. Sabtu dan ahad ada kenduri. Bukan satu tapi dua kenduri sehari. Ada kenduri aqiqah dan juga kenduri kahwin. …

Read more
Selamat Hari Raya Aidil Adha

Assalamualaikum semua CIM nak ucapkan selamat bercuti dan Salam Aidil Adha kepada semua Kepada yang baru nak memulakan perjalanan balik ke kampung. Behati-hatilah di jalan raya dan semoga selamat sampai. Awak-awak semua beraya kat mana? CIM dan family s…

Read more
Bergedil Ayam Mudah

Sesekali bila rasa rajin nak masak datang, macam2 nak masak.  Tapi selalunya MR yang paling rajin. Ada saja idea dia untuk menu kami sekeluarga dan sudah semestinya super duper sedap lah. Hehehe....(Masuk dapur ikut giliran. Oooppss...). Hari ni nak kongsi menu bila …

Read more
Mudahnya nak tukar myKad

Assalamualaikum Mudah sangat rupanya nak gantikan MyKad (cip 80K) kita. Pada yang sibuk dan tak de masa nak pergi JPN untuk buat yang baru, boleh saja buat melalui myEg. Pada yang belum ada akaun myEg, daftar dan terus login ke JPN. CIM dan cik suami hanya nak bua…

Read more
Segmen Blogwalking Bersama KisahPondokKecil

Sempena hari cuti ni, rajin pulak nak BW  join GA anjuran blogger sambil menambah kenalan. Jom join segmen BW KisahPondokKecil.  Klik saja banner kat atas dan follow arahannya. Mudah saja kan. Jangan lupa ye. Klik banner kat atas. Tempoh GA: 15-…

Read more
Penangan jerebu

Ini padangan di waktu tengah hari dari kediaman sy. Pedih mata tau. Anak-anak dari sabtu hari tu dah mula batuk sikit2 dan selsema. Memang tak de aktiviti kat luar langsung. Hari Isnin, sy terpaksa pontengkan anak2. Dan kebetulan hari selasa sekolah ditutup. Alf…

Read more
Selamat Hari Malaysia 2015

Selamat Hari Malaysia Selamat bercuti  dan Semoga keadaan di Malaysia semakin bertambah baik.

Read more
Face Mask Giveaway

Assalamualaikum Terjumpa blog comel yang buat GA yang comel Jom join...mana tahu anda bertuah. Klik SINI   ye. Ikut syarat-syaratnya. Mudah sangat :) GA ini akan tamat pada 3 October 2015, pukul 12 tengah malam.

Read more
Hotel Transylvania 2

Drac is back!!!  Yay.....mesti ada yang tak sabar nak tunggu 24 September ini untuk bergelak ketawa dengan aksi Drac dan cucunya Dennis bersama kawan-kawan baiknya Frank, Murray, Wayne dan Griffin. Kali ini, Hotel Transylvania 2 membawa kisah baga…

Read more
Apam Susu Belang

Dah lama nak membuatnya tapi asyik tertangguh-tangguh je. Guna R esepi Shiela Rusly . Senang sangat-sangat rupanya. Terlebih rajin pulak malam khamis lepas terus menggodek bahan-bahannya. Bahan-bahan: 1. 4 biji telur 2. 1 sudu teh esen vanila 3. 1 sudu besar …

Read more
Bagus sangat penonton kita

Sakit hati dengan tindakan penonton yang tidak bertanggungjawab masa tengok bola malam tadi. Malayasia lawan Arab Saudi . Marah betul MR. Susah payah players main kat tengah padang tu boleh pulak ganggu perlawanan dengan baling suar dan mercun. Sy ni tak lah pandai pas…

Read more
Buat bisnes dengan affliate tudung SIMPLEHIJAB

Pernahkah anda terfikir untuk memulakan perniagaan tudung tetapi kekurangan modal dan kepakaran? Tak mengapa. Jom sertai program affiliate tudung SIMPLEHIJAB dan berpeluang menjana pendapatan sampingan setiap sebulan. Daftar sekarang melalui link berikut: http:/…

Read more

Dah seminggu 31 Ogos berlalu, hari ni baru berpeluang tengok iklan MERDEKA dan Hari Malaysia 2015 dari Petronas. Simple story tentang 3 orang rakan. Tak tahu mengapa my tears off towards the end of the video. Petronas ni saja tau. Korang pun...ambil masa untuk tonton v…

Read more
Demam Denggi

Assalamualaikum semua. Sepanjang minggu lepas dan minggu ni memang sy penat sangat. Hari ni baru masuk kerja lepas mc 3 hari. Sebelum tu, cik suami@MR kena demam denggi. Lepas 4/5 demam tak kebah2 dan sakit teruk satu badan (dari kepala, tulang dan sendi), baru lah s…

Read more