Follow Me @noorshafila

Wednesday, September 16, 2015

Penangan jerebu

Ini padangan di waktu tengah hari dari kediaman sy. Pedih mata tau. Anak-anak dari sabtu hari tu dah mula batuk sikit2 dan selsema. Memang tak de aktiviti kat luar langsung.


Hari Isnin, sy terpaksa pontengkan anak2. Dan kebetulan hari selasa sekolah ditutup. Alfeey masih batuk lagi. Alisha pula dah berhingus. Tiap kali dia bersih terkeluar segala hingus dari hidung. Kami ke klinik panel saja.


Terasa macam baru balik shopping dari farmasi pulak. Ubat demam, batuk, selsema, antibiotik untuk ibu dan anak-anak. Kali pertama sy dapat ubat batuk dalam bentuk tablet. Dan of course lah ibu dapat MC. Kepala asyik sakit ja ni.

Korang pun, jaga kesihatan ye.

No comments:

Post a Comment

Tudung Si Comel

tudung sekolah