Showing posts from October, 2015Show All
Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih

Assalamualaikum. Jumaat yang indah. Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih   | Cik Emas Putih buat GA. Jom semua pakat join sambil menambah kenalan blogger. Manalah tau...kot ada nama yang naik sebagai pemenang. Korang klik kat banner di bawah ni dan ikut s…

Read more
Wordless Wednesday #1: Alfeey yang stress

Stress sebab minggu exam ke adik? Ibu yang tengok peel awak ni lagi stress. Psst....masa ni berhenti kat traffic light. Kereta jalan je, dia turun dari dashboard tu. Bye...Bye...Bye...

Read more
Exclusive breasfeeding bayi anda

Bukan mudah untuk ibu-ibu meneruskan penyusuan secara ekslusif dengan jayanya tanpa sokongan dari keluarga lebih-lebih lagi suami. Lagi pulak bila si ibu langsung tiada pengalaman dalam penyusuan.  Susu ada atau tak? Bagaimana dan susukan baby? Cukup tak susu ni? Jang…

Read more
Cerita hujung minggu.

MR kerja weekend lepas. Tinggal kami bertiga je kat rumah. Kalau dah bertiga memang tak ke mana lah jawabnya. Bukan senang nak handle hero yang lasak tu. Princess bila tengok hero ke sana-sini memang dia pun follow. Ibu jegil mata macam nak terkeluar pun depa tak heran…

Read more
Shopping Online.

Salam hari jumaat semua. CIM tengah break sekarang ni. Maklumlah hari jumaat....waktu rehatnya panjang sikit. Ada yang keluar shopping ke? CIM dah lupa bila kali terakhir CIM keluar shopping di hari jumaat. Rasanya sebelum kahwin dulu kot. Hahaha.....hampir 7 tah…

Read more
Segmen Ucing Nak Url 2

Ada invitation dari tuan tanah Ucing Kedayan untuk join segmen :) Syaratnya pun mudah je. Korang KLIK aje kat gambar atas ni. Nanti....walaaaa....korang akan di teleport kan ke sana. Hahahaha....join tau. Tarikh tutup 31-10-2015 Boleh tamba…

Read more
Sembang sikit pasal jerebu

Ramai yang dah post macam2 pasal jerebu ni. Yang pasti memang makin perit mata ni. Dan boleh sesak nafas dibuatnya. Memang nak kena pakai mask. Anak2 punya lah susah nak bagi pakai mask. Tadika deme still buka.  Walaupun sekolah diumumkan tutup. Semua aktiviti pun da…

Read more
Demam Kepialu (Typhoid) meningkat di KL dan Kajang

Pagi ni, teacher Alisha dan Alfeey ada post mesej ni di whassap. Take note ye parents kat luar sana. Klik SINI untuk baca keratan akhbar dari Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia. Sedikit INFO mengenai demam kepialu: Tifoid atau demam kepialu adalah penyak…

Read more
Astral Poomsae Taekwondo Championship 2015

Tahun lepas princess masuk juga. Baca kisah kat SINI . Ahad lepas (semalam), CIM dan suami bawa Alisha ke Putrajaya. Untuk event Astral Poomsae Taekwondo Championship 2015. Di Komplek Kejiranan Presint 11. Tahun ni Alisha bertanding untuk 6 tahun - Green Belt.…

Read more
Bila anak dah pandai nak melawa

Cerita siang tadi... Bila anak dara dah pandai nak melawa. Avon pulak letak katalog dalam peti surat. Abah pula pandai berjanji. Ini lah nya... Pandai punya bodek. Senang hati dapat apa yang dia nak. Dah alang-alang kat AVON tu Terus je CIM join membe…

Read more
Meroti di malam hari

MR duk perli-perli kat CIM - bila lah nak merasa roti buat sendiri. Dulu tergedik-gedik nak beli breadmaker. Dah beli, breadmaker tu duk bertapa je. CIM cakap aura tak datang lagi. Sebenarnya malas. Huhuhu.... Dua malam lepas, dia suruh buat juga. Roti putih bia…

Read more
Segmen Bloglist Blogger Baru 1437H

Segmen mudah dari blogger Hasrul Hassan Klik SINI Kalau anda rasa anda blogger baru jom join.  Senarai Bloglist Blogger yang dah join boleh klik SINI   Update: Senarai bloglist panjang betul.  Baru settle group pertama. Update: Group kedua pun dah …

Read more
Menang Face Mask GA

Tak sangka CIM boleh menang Kali pertama menang contest GA. Hehehe... Ingat lagi tak CIM ada join GA anjuran blog Oh!Thrillers Klik SINI na. Hadiah pun dah terima. Thanks to owner blog :) Lepas ni boleh lah ber'mask'. Jerebu pu…

Read more
Marbella? Apa tu?

Kali pertama CIM berbelanja di Go Shop Sebelum ni tahan je godaan. Hahaha... Order pada 7 Oktober Barang terima pada 12 Oktober Ok lah kan... Nak tau apa? Marbella Car Black Box - Rm199 Pakej terdiri daripada: Marbella QB5  Suction Holder 3M ho…

Read more
Dari Resepi Atok ke Kenny Rogers

Cerita ahad lepas baru nak masuk blog.. Korang yang duduk puchong/putrajaya. Hehehehe... Ada yang pernah makan di Cafe Resepi Atok tak? Lokasi kat Puchong Utama. Sekangkang kera je dari rumah CIM. Tengok gambar customer yang pergi. Ada sikitlah tahap terliurnya …

Read more