Follow Me @noorshafila

Wednesday, October 21, 2015

Sembang sikit pasal jerebu

Ramai yang dah post macam2 pasal jerebu ni.

Yang pasti memang makin perit mata ni. Dan boleh sesak nafas dibuatnya. Memang nak kena pakai mask. Anak2 punya lah susah nak bagi pakai mask. Tadika deme still buka.  Walaupun sekolah diumumkan tutup. Semua aktiviti pun dah memang indoor aje.


Mask ni CIM beli dari FB Mona Irwan. Macam2 design ada. Untuk children dan adult. Jimat sikit dari nak beli yang pakai buang tu. Sebab boleh basuh. Walaupun tak fully protected. Ok lah daripada tak pakai langsung.

Malam tadi pulak, kulit muka punyalah rasa miang walaupun lepas dicuci. Teringat pulak dengan mask yang menang GA hari tu. Terus pakai. Sedap giler muka. Rasa fresh.


Dah pakai duduk dalam gelap. Pastu tengok JWANITA pulak. Seram je. Sapa dah tengok Jwanita? Tak rugilah lah langgan kat Astro First tu CIM rasa. Sebab jalan cerita best.

Alang2 dah sentuh pasal jerebu ni. CIM nak kongsikan sikit garis panduan pengurusan jerebu yang dikeluarkan oleh OSH UM. Lagi pun semua dah tahu IPU sekarang memang tak sihat.





Pada adik2 tu, sekolah cuti jangan lah korang main kat luar. Risau acik tengok.

Bye...Bye...Bye...

5 comments:

  1. Terkejut tengok gambar pakai mask. HAahha. Salam singgah. :)

    ReplyDelete
  2. memang scary yang pakai mask tu.. hihih

    ReplyDelete
  3. Macam scary movie kan?
    Anak CIM kata macam pochong.
    Heheheh

    ReplyDelete
  4. salam kenal cik ila :D kita datang menjenguk balik :D btw, kita suka sheet mask mcm cik ila pakai, kadang2 dua-tiga hari berturut2 kita pakai, kalau nk winter udara kering...abes kulit cheq menggelupas... bagus kan sheet mask ni :D

    ReplyDelete