Showing posts from November, 2015Show All
MICF: Malaysian Islamic Children's Fair 2015

MICF| Dah masuk tahun ketiga baru berpeluang nak bawa anak-anak ke SACC, itu pun dah hari terakhir baru nak pergi dan last minutes punya perancangan. Sebelum ni tak tahu pun sebenarnya ada event macam ni. Kami sampai dalam pukul 12 tengah hari kalau tak silap. …

Read more
Protect True Love

Asyik dengar je kempen #ProtectTrueLove story kat radio masa dalam kereta. CIM pun nak cuba jugak. Ye lah tengok macam comey je lock yang dah di engrave dengan nama kita tu. Dapat lock tu, kunci terus orang2 tersayang kita. Hahahaha.... Korang pun kalau nak nama k…

Read more
Phewit! Nak Join Bloglist arepnakbebel.com (2016) - Season 3

Phewit! Nak Join Bloglist arepnakbebel.com (2016) - Season 3 |  Kali pertama terjumpa blog tuan rumah sebenarnya. Simple je design blog dia :) tak macam blog CIM yang bersepah sana-sini. Dan segmen yang yang dianjurkan ni pun tersangatlah menarik. Siapa nak peluang ber…

Read more
Segmen Blogwaking dan Tambah Followers bersama Impiana Cik Yanie

Segmen Blogwaking dan Tambah Followers bersama Impiana Cik Yanie | Assalamualaikum semua. Kita dah masuk hari terakhir dalam bulan November. CIM nak serikan blog ni dengan segmen anjuran blog Impiana Cik Yanie. Korang yang nak join boleh klik kat banner bawah ni dan f…

Read more
Pak Yus Jambu meninggal dunia. Innalillah

Takziah dan Al-Fatihah buat Yus Jambu yang kembali keramatullah. Perkara ini telah disahkan melalui ig Tauke dan Afdlin Shauki Sesungguhnya kami adalah milik Allah dan kepada-Nya lah kami kembali. Semoga roh beliau dicucuri rahmat. Amin

Read more
Lagu Gegar Vaganza Minggu 8

Konsert Gegar Vaganza Minggu 7 | Semua dah tahu untuk konsert malam ni, tinggal 7 orang peserta yang bersaing. Nana, Acong, Faradhiya, Ezad, Haiza, Nassier dan Azian. Tema malam tadi adalah Rockdut. Pembukaan konsert adalah persembahan adalah pesembahan dari Bandi …

Read more
Chocolate Eclair yang mudah

Cubaan membuat chocolate eclair petang tadi. Biasanya makan saja bila ada jamuan kat ofis. Masa buka fb petang tadi terjumpa lah pulak resepi nya. Dan rasa macam senang je. Lagi pun, sekarang Alisha tu suka sangat makan. Ada je mulut dia nak mengunyah. Kalau makan n…

Read more
Juara Parodi 2015 Minggu ke - 4

Juara Parodi Minggu 4 | CIM mengantuk betul malam tadi. Sambil dok layan messenger dengan Azlinda Alin , tengok juga sampai persembahan SKRU saja kot. Lepas tu terus terlelap. Bila free sikit baru tengok yang record punya :) Tukar satu line, lagu jadi lain. Juri …

Read more
Segmen Tonton Guruku Tersayang

Segmen Tonton Guruku Tersayang | Terima kasih atas jemputan dari Ucing Kadayan. Segmen ni merupakan segmen kedua Ucing yang CIM join. Mudah je nak join. Korang klik Banner kat bawah dan follow instruction mudah dari Ucing. Kita support Ucing ye :) Mari Tonton …

Read more
Concert & Graduation Day Alisha

Ceritanya, sabtu lepas merupakan hari Concert & Graduation Day tadika Alisha dan Alfeey. Graduation tu untuk pelajar 6 tahun lah. Yang lain-lain tu penyeri hari buat persembahan :) Comel sangat bebudak 4-6 tahun ni buat persembahan. Pukul 12, parents dah ke…

Read more
Nak Orientasi Tahun 1

Isnin itu hari, surat orientasi dari Alisha sekolah dah sampai. Cepat betul depa orientasi sekarang ni. Dokumen-dokumen pun nak kena sediakan dan bagi terus esok .  Semua dah ready kecuali gambar passport 3 keping. Nasib baik lah sekarang boleh dapat gambar on the s…

Read more
Wordless Wednesday #3: Main Lego lagi best tau

Sekejap bersama LEGO Takde telefon Takde tv Bye...Bye...Bye...

Read more
Mini Giveaway YanieYusuf.com

Mini GA YanieYusuf.com | Waaa..best hadiah dia. CIM memang suka ngumpul buku2 nota macam ni. Korang kalau rasa nak peluang menang hadiah yang Yanie Yusuf tawarkan, meh join mini GA dia. Klik banner kat atas dan follow arahan tuan blog. Mudahkan? Join GA ni mer…

Read more
Water World iCity

Sempena birthday Alfeey awal bulan hari tu, CIM dan MR bawa anak-anak ke WaterWorld iCity. Kami pergi dengan adik CIM cik polis dan keluarga dia. Tiga hari sebelum tu, godek2 Mr Google baca review mereka yang dah pergi ke sana. Beli tiket pun online juga kat  SINI .  …

Read more