Showing posts from December, 2015Show All
Wordless Wednesday #6: BFF Atuk

Read more
Kenangan mengusik jiwa :)

Dalam dua minggu ni, kesihatan memang tak memberangsangkan. Mata asyik mengantuk saja. Balik kerja je terus tumbang. Terima kasihlah kat MR yang banyak membantu. Ringan sikit rasa. Weekend lepas memang duduk bawah selimut je. Berat pun dah turun dekat 2 kg. Nasib baikl…

Read more
Anak-anak balik kampung.

Minggu lepas, kami tiga beranak tinggal di Kelana Jaya sebab MR ada kursus di Melaka. Dan kebetulan minggu tu pulak CIM berkursus dua hari juga. Disebabkan tak de saper nak jagakan anak-anak, minta tolong adik ipar jagakan anak-anak lah. Tak pasal-pasal adik ipar jadi…

Read more
Wordless Wednesday #5: Didik anak mengikut Sunnah

Read more
Gegar Vaganza: Konsert Akhir

Konsert Akhir | Selesai akhirnya Gegar Vaganza 2015. Kali pertama CIM mengikuti rancangan hiburan dari episod awal sampai akhir. Mungkin sebab artis-artis yang terlibat dalam GV tahun ini. Secara keseluruhannya, CIM enjoy tonton konsert akhir GV. Lawak-lawak dari Nab…

Read more
14 Disember

14 Disember | Sangat special. Kenapa? My belated birthday dan juga my wedding anniversary. Dah 3 series pun umur. Dan selama itu menjadi anak kepada mak dan abah. Dah 7 tahun menjadi isteri kepada MR. Dah 6 tahun menjadi ibu kepada anak-anak. Sem…

Read more
Cara buat gam kanji

Untuk aktiviti tadika anak-anak kelmarin, parents kena bawa kotak A4 dan gam. Gam yang dimaksudkan adalah gam yang dibuat sendiri. Hahaha..kalau korang ingat, masa zaman sekolah dulu ada tak mak buat kan gam sendiri untuk aktiviti sekolah. CIM pun ingat2 lupa dah sebab…

Read more
Happy Birthday My Dear Daughter

10 Disember | Alhamdulillah genap 6 tahun usia Princess CIM. Semoga membesar dengan sihat dan dilindungi Allah selalu serta menjadi anak yang solehah. Itu yang paling penting. Setiap kejayaan yang diperolehi pada masa kini atau hadapan adalah anugerah dan bonus dari Al…

Read more
Giveaway for Our Lovely Girl by RianaLittleCuties

Giveaway for Our Lovely Girl by RianaLittleCuties | Siapa yang tak suka tengok anak2 kecil berbaju kurung. Comel je kan. Tuan blog nak hadiahkan 5 pasang baju kurung untuk anak-anak yang bertuah dari umur 1 tahun hingga 6 tahun. Mak pak blogger yang ada anak umur ni me…

Read more

Malam tadi berlangsungnya konsert GV2 minggu ke 8 yang merupakan konsert separuh akhir. Konsert malam tadi juga menyaksikan Azian akhirnya tersingkir walaupun CIM rasa persembahannya lebih baik dari Nassier Wahab. Kecewa juga dengan arrangement lagu yang Faradhiya nya…

Read more
Guruku Tersayang Video Cover Animasi

CIM tersenarai dalam Segmen Tonton Guruku Tersayang. Ini Videonya. Thank you Ucing Kedayan Terima Kasih cikgu-cikgu tadika yang mendidik anak-anak CIM. Minggu depan minggu terakhir program cuti sekolah di tadika.

Read more
Alhamdulillah...Menang Giveaway

Menang GA | Alhamdulillah. Syukur pada Allah kerana rezeki ini. Rezeki di bulan Disember :) Sejak aktif menulis blog balik, CIM merajin kan diri untuk join GA yang dianjurkan oleh blogger lain. Tujuan asal adalah untuk menambah kenalan blogger.  1. Menang 2 tiket …

Read more
Rumah kita cara kita

Pernah tak kengkawan yang working mom ni balik dari kerja terus tumbang, tak larat nak buat apa dah. Rasa macam nak merangkak je bila nak bergerak ke sana sini. Even masa solat pun terkebil2 mata menahan mengantuk. Pastu nak kena layan suami dan anak-anak. Lepas semua…

Read more
Misi Kembara Si Citam

Misi Kembara Si Citam | Jom join segmen misi kembara si Citam anjuran tuan blog Jepun Mari . Kata dia lagi  siapa yang nak kenalkan blog masing-masing boleh la join segmen ni. Sebab segmen kali ni bukan setakat blogwalking sahaja, tetapi diharuskan follow blog peserta.…

Read more