Follow Me @noorshafila

Sunday, October 23, 2016

Nabil Ahmad berlawak di sekolah.

Bismillah

Sabtu lepas ada Karnival Usahawan di sekolah Alisha. Ya Allah, sepanjang dua minggu dia asyik bercakap tentang karnival ni. Sampai aku ugut dia tak boleh pergi kalau dia terus bercakap pasal ni. Ye lah, masa ulangkaji untuk periksa pun dia dok bercerita. Haih.....miss kepochi betul.

Korang perasan  tak siapa di situ?
Jadinya, sabtu hari kejadian, aku dan family pun bawalah dia ke karnival ni. Masa nak keluar nampak titis-titis hujan. Aik...mau hujan ke? Cuaca cerah je. Aku doa dalam hati agar tak hujan...kalau tak kesian kat budak2 sekolah. Sebelum sampai aku tengok whatsapp group sekolah, ada parent post gambar queue panjang nak masuk ke 'rumah hantu'. Hehehe...macam best je ni. 

Sikit ucapan yang aku dengar masa tengah membeli makanan untuk anak2, tujuan karnival usahawan ni adalah untuk mengumpul dana tabung PIBG bagi memperbaiki infrastuktur sekolah. Antara aktiviti menarik sepanjang karnival ni adalah inflatable, pool, roller ball, boats, tricycle, giant bubble, paint ball, ghost house, sand arts, archery, computer game, cabutan bertuah, gerai jualan, pemeriksaan gigi, pameran dan banyak lagi.

Tunggu giliran - Fashion Show

Dia cakap nak masuk fashion show. Cikgu dah ambil nama. Alahai anak... baru nak daftar di hari kejadian sebenarnya. Dia masukkan baju kebaya saja. Muka dan rambut tak de berhias pun. Ibu dia pulak tak bawa langsung alat solek. Berjalan atas pentas macam tu saja. 

Menangis masuk rumah hantu

Sebelum tu, Alisha dan Alfeey nak masuk rumah hantu. Hero aku ni memang lah penakut sikit tapi dia nak masuk juga ikut kakak. Tak sampai seminit masuk, pintu masuk kena ketuk kuat dari dalam. Buka pintu je, Alfeey dah melalak berjurai-jurai air mata sambil cakap "Kakak hilang, Alfeey nampak hantu tulang." Pakat ketawa semua yang kat situ. Haih...aku ingat berani sangat.



Aktiviti di padang sekolah

Lepas tu cik suami bawa budak berdua ke padang. Kalau di bahagian depan sekolah penuh dengan ibu bapa, kat sini macam syurga untuk anak2. Sebab dah tengah hari dan cuaca pun dah panas, Alisha dan Alfeey main inflatable je.

 

TAPI..

Hehehe...ada tapi tau. Ni aku nak bagi tau....aku rasa kemuncak karnival ni adalah masa kemunculan Nabil Ahmad. Semua orang berebut-rebut nak ke depan tengok Nabil. Hehehe..macam tengok Maharajalawak pulak. Walaupun aku tak berapa suka Nabil ni....tapi LAWAK la Nabil. Terima kasih kerana menyumbang kepada pihak sekolah. Berebut budak-budak nak kupon dari Nabil.


Ada juga artis lain, tapi aku tak berapa kenal. Dalam banner ada juga muka Liza Abdullah tapi aku tak nampak bayang dia pun. Mungkin dia datang petang kot. Cik suami ada perasan dua lagi artis tapi tak tau nama. Hehehe....kenal aje dia. Sebab dia glamor...aku belanja sekeping lagi gambar dia yang aku close up dari jauh. Hehehe...

I can see the ears.

Akhir sekali, kakak dan abang ke sana-sini. Dak kecik ni syok je tido. Tak peduli bising dan panas.



1 comment:

  1. bagus nabil jadi artis jemputan, dia pun suka layan budak2..
    suka la budak2 tu...hahha

    ReplyDelete

Tudung Si Comel

tudung sekolah