Showing posts from November, 2016Show All
4 sumber rezeki yang dinyatakan Allah

Bila berbicara tentang rezeki. Semua orang tahu rezeki yang Allah berikan tidak terhad kepada harta benda sahaja. Ia termasuklah kesihatan , kebahagiaan, anak-anak  dan jiwa yang tenang . Semua yang kita perolehi dalam kehidupan ini adalah rezeki kurniaan dari Allah. …

Read more
SanDisk USB OTG jimatkan memori android smartphone

Dah jatuh cinta dengan SanDisk Ultra Dual Drive M3.0 64GB ni. Tak payah lagi nak susah2 transfer gambar/video dari phone ke laptop. Memori pun dah tak berat sebab boleh clearkan semua gambar dengan senang. Design unik yang mengandungi satu micro-USB dan satu penya…

Read more
Segmen Jom Tambah Follower By Shuhaida Kabdy

Esok sabtu cuti sekolah dah mula Jadi tarzan lah ibu ni setiap hari Apa ni... follower list duk kat takuk tu saja Jom join Segmen Jom Tambah Follower By Shuhaida Kabdy

Read more
Nescafe Rasa Pandan antara produk Nestle di Lazada

Antara produk Nestle yang aku dapat dari box of joy LAZADA, nescafe rasa pandan yang paling best. Korang kan tahu, aroma nescafe ni memang boleh menggugat jiwa. Kalau tidur pun boleh terjaga dengan bau dia. Macam aku, mula minum nescafe masa zaman belajar dulu. Kon…

Read more
Keputusan Segmen Blog Review Safirul Amar

Keputusan Segmen Blog Review Safirul Amar dah keluar. Macam ambil exam pulak. Ini kali pertama blog aku di review sebenarnya. Ulasan En Safirul banyak membantu aku perbaiki blog ni. Ini ulasan yang dibuat oleh beliau. Tiga masalah yang aku tak dapat selesaik…

Read more
Concert & Graduation Day 2016 ~ ALFEEY

Sabtu lepas merupakan hari Concert & Graduation Day tadika Alfeey. Alfeey baru 5 tahun, jadi hanya akan buat persembahan untuk concert saja. Tahun ni Tadika UM pilih tema Bollywood. Macam tahun-tahun sebelum ni, p ukul 12, parents dah kena hantar anak2 untuk perse…

Read more
Tonton filem di bawah bintang-bintang.

Dulu masa kecik2 pernah tengok wayang kat fun fair. Kena bayar pakai token. Sungguh-sungguh mengadap kain rentang putih tengok cerita. Syiok giler Korang agak sekarang ada lagi tak? Kalau ada korang nak tengok tak? Ni ha nak bagi tau.. FOX Movies Pre…

Read more
Minyak Herba Asmak produk MHAM penawar asma, batuk dan lelah yang berkesan

Ubat-ubat kimia dan sintetik hanya baru diperkenalkan puluhan tahun yang dulu. Sebelum itu, bagaimana nenek moyang kita merawat pelbagai penyakit? Alam semulajadi!  Bagi berkongsi kebaikan rawatan semulajadi yang lebih natural dan selamat – TANPA kos yang tinggi, TANP…

Read more
Giveaway Kek Lapis Sarawak by Ain Syahirah

Melawat blog di tengah malam Alahai terjumpalah pulak GA Ain Syahirah ni Lama tak makan kek lapis Sarawak Sejak cik suami balik semenanjung ni Moga ada rezeki lah hendaknya  :) :) :) Jom join Syarat-syarat dia mudah saja GA ni berlangsung dari 20/1…

Read more
Unbox-ing my BOX OF JOY from LAZADA

Khamis lepas, aku dapat  BOX OF JOY dari Lazada sempena Online Revolution tahun ni.  Happy lah kan. Macam dapat birthday gift pulak. Hehehe....next month kan birthday aku tau. Tak bukak kotak merah tu lagi pun dah super duper excited. Thank you LAZADA dan semua sponso…

Read more
Chocolate chip muffin simple dan mudah

Program sekolah Alisha esok (Jumaat) adalah penempatan kelas untuk sesi 2017. Maknanya minggu depan diorang akan pindah ke kelas lain untuk tahun 2. InsyaAllah, Alisha akan kekal di kelas yang sama. Alhamdulillah keputusan periksa akhir tahun dia tak menghampakan aku …

Read more
Segmen Blog Review Safirul Amar

Saper nak blog dia di review Joinlah Segmen blog review Safirul Amar Sambil-sambil tu boleh kita kenal2 antara blogger Tarikh tamat segmen ni 20/11/2016 (Ahad)

Read more
Doa untuk terhindar kesusahan hutang walau sebesar gunung dan dimudahkan rezeki.

Bismillah Aku suka dengar ceramah2 pendek Ustaz Ebit Lew. Pagi ni sempat dengar live tentang doa tentang hutang.  InsyaAllah, aku kongsikan dekat sini supaya boleh jadi panduan kepada yang dah buntu dengan masalah hutang berdasarkan apa yang dah aku dengar tad…

Read more
Wordless Wednesday #9: Selipar

Selipar ni... Bukan setakat drive je Kadang2 masuk office pun aku pakai

Read more
INTERCHANGE ....macam best je.

INTERCHANGE Genre: Supernatural Fantasy Thriller Lakonan  Shaheizy Sam, Nicholas Saputra, Prisia Nasution, Alvin Wong and Iedil Putra. Macam best je. Tengok tajuk dia, Aku ingat citer omputih tadi. Tak percaya? Cer tengok trailer kat bawah ni. …

Read more
Segmen PENCARIAN BLOGLIST by Murni Alysa

Jalan-jalan di Pasar Cina Jangan lupa membeli laksa Sihat dan cantik idaman semua Jom join segmen Murni Alysa Segmen akan tamat pada 30 November 2016

Read more
Tunaikan janji dengan anak.

Bismillah Aku terbaca satu penulisan menarik dari Fynn Jamal tentang tunaikan janji dengan anak. Boleh Baca kat SINI . Terasa macam nak hantuk kepala kat dinding saja lepas aku selesai baca. Kenapa aku cakap macam ni? Aku memang agak rajin beli buku-buku sebagai…

Read more
Sukan tahunan sekolah Alisha

Bismillah Hari ni, aktiviti sukan tahunan di sekolah Alisha. Dah sampai penghujung sesi persekolahan banyak pulak aktiviti sekolah. Sungguh2 dia ingatkan kami ibu abah, kena pergi sukan sekolah. Kalau tanya dia kakak masuk acara apa? Non hado..... tapi sepanjang t…

Read more
Review MamyPoko Air Fit

Bismillah Bila dah ada anak kecil ni, benda yang paling penting sekali adalah diaper. Maklumlah depa bukannya pandai nak bagitau nak kencing berak. Lambat tukar alamatnya merahlah punggung anak kecil tu. Silap-silap boleh luka pulak, Kesian anak kesian kat mak.  …

Read more