Singgah sekejap di Eden Cowboy

April 27, 2017 ILA shafila 3 Comments

Ini throwback punya cerita :)

Kalau balik ke kampung MR, memang tak sah kalau tak singgah di Eden Cowboy (Kopi Koboi) di Tanjong Ipoh. Tapi timing kena ok lah sebab Eden Cowboy hanya buka dari 12 tengah hari sampai 6.30 petang saja. Kalau balik malam memang agak frust lah. Kalau sebelum ni tak banyak sangat menu yang ada, sekarang makin meriah.

Tapi masa balik januari lepas, dah bertambah pula menunya. Macam-macam ada. Tapi disebabkan Eden Cowboy di tepi jalan, memang tak lah kami makan kat situ. Tapau dan makan dalam kereta je. Bukan apa, takut anak-anak terlajak main sampai ke jalan. Cik Ila dah biasa beli noneh kocak, kopi koboi dan coconut shake. Tapi kali tu kami cuba menu baru.


Pisang Cheese dia memang super duper sedap. Rasa cream cheese melekat di lidah. Selama ni dok beli pisang cheese kat puchong tak pernah jumpa lagi yang macam ni.


Kelapo Koboi. Hat memang menyegarkan lepas minum. Lebih kurang macam ABC tapi dalam kelapa dan di guna ais kiub.


Coconut Shake. Memang wajib sebab ini kesukaan anak-anak. Pernah sekali coconut shake takde jadi MR beli noneh kocak sebagai ganti, merajuk sakan Alisha dan Alfeey. Tak pasal-pasal pulak kena beli lagi di tempat lain. Tapi rasa memang tak sama lah.

Balik bulan lepas dari Puchong, Eden Cowboy tak buka lagi, balik dari kampung pulak, dia dah tutup. Huhuhu.....Cik Ila frust menonggeng.

Korang kalau nak tau lebih lanjut, klik ➨ instagram Eden Cowboy

3 comments:

SEORANG SYED NAK BLOGLIST!

April 26, 2017 ILA shafila 4 Comments

Cik Ila nak join sekaki segmen Seorang Syed NAK BLOGLIST. Lama dah rasanya tak join segmen macam ni. Korang kalau nak join KLIK pada banner di atas ye.

Kenapa anda mahu berada di dalam bloglist Seorang Syed

Mesti lah nak menumpang populariti Syed. Maklumlah blog Syed ni agak femes juga. Kalau dah blog Cik Ila tersenarai dalam bloglist Syed..dapatlah juga tempiasnya. Kot ada blogger-blogger lain yang sudi menjenguk blog Cik Ila. Lagi pulak, Syed ni rajin juga menerjah ke blog Cik Ila. Terima Kasih Syed.

Review tentang blog Seorang Syed

Kemas dan menarik. Itu adalah tanggapan pertama Cik Ila sewaktu kali pertama berkunjung ke blog ni. Setiap penulisan juga diolah dengan baik dan menarik membuatkan kita teruja nak membaca sehingga habis. Mungkin kerana Syed seorang GURU, gaya santai tulisan beliau di dalam blog dapat menarik minat pembaca seperti Cik Ila untuk terus membaca. Cik Ila harap Syed terus menulis entri yang menarik walaupun dah mula mengajar nanti ye.

Bye  bye  bye.


4 comments:

Resepi Masalodeh, kuih dari kacang dal

April 25, 2017 ILA shafila 5 Comments

Assalamualaikum,

Hari ni kerja selepas cuti tiga hari mula lah rasa lemau je. Kat tempat kerja Cik Ila akan mula audit dalaman hari ni. Lagi lah ber lemau lemau rasa perasaan ni. Adoi... Cik Ila semangat sikit. Korang jangan ikut perangai buruk Cik Ila tau :)

Apa sarapan yang korang makan hari ni? Eh..dah nak masuk tengah hari. Tak kisahlah kan. Cik Ila baru je makan 3 potong kek lapis Sarawak. Lama tak makan sebenarnya selepas MR balik berpindah ke semenanjung. Ingat dulu, tiga bulan sekali mesti dapat makan. Eh..membebel panjang pulak. Sebenarnya, untuk entri ni Cik Ila nak cerita tentang kuih masalodeh. Kuih kegemaran Cik Ila. Nak dapat yang sedap beli kat kedai mamak. Kalau beli kat makcik jual kuih, memang selalu tak menepati cita rasa. Terlebih garing sebab nipis, tak gebu, kurang rasa dan macam-macam lagi lah. Tapi tak boleh lawan rasa bila kita buat sendiri.

Masalodeh, kuih dari kacang dal

Dah lama sebenarnya Cik Ila beli kacang dal tu. Dari sehari ke sehari nak buat asyik tak terbuat je. Alang-alang dah cuti semalam. Bangun pagi je, terus cuci dan rendam. Dekat 5 jam juga Cik Ila rendam. Sebelum tos airnya bagi kering sikit. Malas nak menumbuk, masuk je dalam food processor.

Ok, jom tengok bahan-bahan untuk buat masalodeh ni:

1. Kacang dal - kisar sampai hancur
2. Bawang besar - Cik Ila suka potong mayang
3. Daun kari - dua tangkai
4. Cili kering - potong halus
5. Jintan manis - satu sudu
6. Garam dan serbuk perasa

Masalodeh, kuih dari kacang dal

Bila dah hancur semuanya, letak tepi sekejap dan prepare bahan-bahan lain.

Masalodeh, kuih dari kacang dal

Masukkan saja bahan-bahan yang dah dipotong tadi.

Masalodeh, kuih dari kacang dal

Gaul bagi sebati semuanya. Cik Ila ketepikan sekejap dalam setengah jam bagi semua rasa sebati.

Masalodeh, kuih dari kacang dal

Saiz ikut suka korang. Sedang-sedang je. Bentukkan bulat2 dan balik-balik di tapak tangan untuk bentukkan dia macam gambar kat atas tu. Syok tengok adunan kacang dal ni beratur nak tunggu masuk dalam mandian minyak panas :)

Masalodeh, kuih dari kacang dal

Guna api kecil je. Kita tak mau kuih ni masak mengejut. 

Masalodeh, kuih dari kacang dal

Hasilnya. Garing di luar dan gebu di dalam. Cukup rasa dan sedap. Puas makan.

Senangkan. 


5 comments:

Powercat The Meow Fun Run 2017

April 20, 2017 ILA shafila 8 Comments

 | Next running event Cik Ila |


EVENT: Powercat The Meow Fun Run 2017 
DISTANCE: 5 km
DATE: 20 May 2017 (Saturday)
VENUE: Start/Finish – Stadium UPM, Serdang
TIME: 7.00am start for 5 km & 1.5km Fun Run




Buat awak-awak yang suka dengan haiwan comel dan manja ini, Powercat dengan kerjasama Majalah Haimeow akan menganjurkan The Meow Fun Run 2017 pada 20 Mei ini bertempat di Stadium UPM, Serdang. Siapa yang tak teruja nak berlari sambil membuat amal bantu mengumpul dana untuk rumah perlindungan kucing yang memerlukan. Ada pelbagai aktiviti lain yang menarik lagi selain dari aktiviti larian ni seperti penampilan kucing selebriti (Oh My Jep), aktiviti kanak-kanak, face painting, best cat costume, cabutan bertuah dan banyak lagi.


Pendaftaran masih lagi buka sampai 20 April 2017 (hari ni) ye.


Tunggu Cik Ila story pasal Meow Run ni ye.

Psst...Cik Ila dah ter obses dengan running pulak.

8 comments:

Krispy Kreme Doughnuts Joy Run 2017

April 18, 2017 ILA shafila 4 Comments


Krispy Kreme  Doughnuts Joy Run @ Larian Spektra Universiti Malaya | Cik Ila kasi nama penuh terus.

15 April lepas, Cik Ila join larian 5km anjuran Kolej Kediaman Tuanku Bahiyah, University of Malaya. Ini merupakan larian (marathon?) Cik Ila yang kedua untuk tahun ni. Salah satu aktiviti yang Cik Ila dapat ber me-time. Anak-anak kita bagi MR jaga sekejap.


Larian akan bermula  pada pukul 8. Sebelum mula kita kasi warm up dulu dengan senamrobik dan Zumba. Pasal ramai sangat kat depan, kita follow kat belakang je. Entah macam mana lah step yang sebenarnya. Main ikut2 je. Janji ada warm up. Tak de lah otot-otot kita terkejut bila lari nanti.


Ini la running partner Cik Ila. Abang dan kakak kat belakang tu join sekaki masa wefie. Hahaha.. meriah sangat. Masa ni, semua dah excited nak ke depan. Larian dah nak mula. Setting Runkeeper apps dulu. Dia akan record semua maklumat penting untuk larian kita nanti. 


Total larian 5km (Cik Ila terstop awal pulak apps ni)

Bukit paling tinggi 129m - mahu patah pinggang. Siapa pernah masuk UM mesti tahu jalan berbukit dekat kolej ke 10 tu. 

Duration larian dalam 53 minit. Better dari larian pertama Cik Ila dulu.

Total kalori yang dibakar 316. Fuh.


Disebabkan Cik Ila terpisah dengan puan running partner ni, makanya tak de lah gambar-gambar masa ke tabur dengan serbuk warna. Kami jumpa semula dekat finish line. Beratur sama-sama untuk collect donut, goodies bag dan medal.

Bila event ni dah banyak kali dianjurkan, memang ramai lah yang akan turut serta. Memang sesak masa ni untuk collect goodies bag dan medal. Tengah panas lagi, berbelang kulit. Banyak booth disediakan antaranya - milo, indocafe, 7 eleven, 100 plus, Yonex dan macam-macam lagi.



Sambil bersantai rehatkan badan, ada cabutan bertuah. Banyak lah hadiahnya, tapi Cik Ila tak bertuah langsung. Harapan setinggi gunung dok berharap tersangkut nombor tapi langsung tak dak. Hehehe....


Goodies bag dan donut medal.


Comot sangat. Yang penting puas.


Syiok dapat tambah koleksi medal.


Goodies bag meriah dengan freebies. Tambah lg 2 biji krispy kreme donut.
Acaner ni.... lari 5km baru burn 316 kalori. Tak kisahlah janji enjoy.




4 comments:

GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR

April 14, 2017 ILA shafila 4 Comments

GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR




SOALAN UNTUK GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR


1. Berikan nama karakter POWERPUFF GIRLS
Blossom, Buttercup dan Bubbles
2. Siapakah idola cilik (Malaysia) kepada POWFACTOR - POWERPUFF GIRLs?
Chef cilik Danish Harraz Abd Hafiz @ Abang Danish
3.Bilakah program POWFACTOR ini di tayangkan dan di mana akan di tayangkan?
Program POWFACTOR akan ditayangkan setiap Jumaat 14, 21 dan 28 April 2017 dari jam 4 petang di Cartoon Network
4. Lengkapkan slogan ini "Saya ingin memenangi GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR kerana ............................" (tidak melebihi 50 patah perkataan)
Saya ingin memenangi GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR kerana nak menang hadiah menarik ini untuk anak saya yang merupakan peminat setia POWERPUFF GIRLS yang sangat menyukai watak Blossom, Buttercup dan Bubbles yang comel dan kadangkala nakal itu. 


klik BANNER untuk SERTAI

SYARAT-SYARAT GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR

1. Warganegara Malaysia
2. Jawab semua soalan diatas.
3. Buat satu entri blog yang bertajuk GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR dan jangan lupa sertakan jawapan di entri blog masing-masing ye.
4. Tinggalkan URL entri anda di ruangan komen entri ini.
5. Follow blog , G+ dan subscribe YouTube
6. Penyertaan GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR akan di tutup pada 28 April 2017 jam 11.59 malam (Jumaat)

Jom sertai ! Semoga Berjaya !

Selanjutnya untuk informasi, keterangan lanjut dan lain-lain pertandingan. Boleh lawati ke : Astro Circle website., www.PowerpuffYourself.com , CartoonNetworkAsia.com atau facebook.com/Asia.CartoonNetwork.

4 comments:

Goo.N Friend Pants Super Jumbo Doraemon Edition

April 13, 2017 ILA shafila 0 Comments


Hai semua omma-omma jelita.

Jadi mak ni, kita sentiasa nak kan yang terbaik untuk anak. Sampai diorang nak poo poo dan pee pee pun kita nak yang terbaik juga.

Walaupun Cik Ila dah anak 3, masih juga ada masalah nak memilih diaper yang sesuai untuk anak. Sebabnya, kulit depa ni tak sama. Anak sulung dengan kedua, kulit memang takde masalah. Pakai apa pun ok. Tapi bila dengan Aleena ni, kulit dia sensitif sikit. 

Cik Ila berpeluang untuk cuba pakaikan Aleena dengan diaper jenama Goo.N. Korang pernah dengar atau tengok tak diaper Goo.N Friend Pants Super Jumbo Doraemon Edition. Produk dari Jepun yang boleh dipakai siang dan malam. 
Packaging yang cukup menarik.
Ini kali pertama Aleena mencuba diaper jenis pant. Sebelum ni, memang Cik Ila pakai kan dengan jenis tape. Memandangkan dia dah semakin lasak, agak memudahkan juga bila pakai jenis pant ni. Lagi pulak dengan jenis tape dia dah mula pandai nak tarik-tarik tape tu.


REVIEW: Goo.N Friend Pants Super Jumbo Doraemon Edition

1. Comel sangat diaper ni. Penuh dengan gambar karektor animasi Doraemon di bahagian depan dan juga belakang. Bukan anak je yang suka, omma pun tersuka juga.
Front View
Back View

2. Cutting yang menarik. Memang tak de masalah kebocoran walaupun pakai sepanjang malam. Juga tiada bekas cengkaman getah pada bahagian pinggang dan peha. Material Goo.N yang lembut dan stretchable membuatkan pergerakan anak lebih fleksibel. Weh lagi laju dia meneroka dalam rumah macam ni. 

3. Yang menariknya, disebabkan diaper Goo.N mempunyai kadar serapan yang tinggi, Aleena sentiasa kering. Memandangkan dia baru saja sembuh dari nappy rash yang agak teruk, Cik Ila agak risau juga pada mulanya. Tapi dengan Goo.N, langsung tiada tanda kemerahan atau ruam walaupun dah pakai dalam tempoh yang lama. Hehehe..dah memang Goo.N technologies dalam mengurangkan ruam kulit pada bayi.

4. Harganya pula cukup berpatutan bagi kualiti hebat diaper ni. Bagi Goo.N Friend Pants Super Jumbo Doraemon Edition, untuk saiz M ni, RRP adalah RM36.00. Ini bermakna lebih kurang RM0.62 bagi setiap keping. Kira murah lagi lah kan. Hey...kita masuk toilet pun kena bayar 20/30 sen sekali masuk. Berbaloilah.

Susah ke nak cari produk Goo.N?



Cik Ila jarang nampak diaper jenama Goo.N ni di supermarket atau hypemart yang Cik Ila selalu  pergi. Tapi jangan risau, kalau omma-omma kat luar sana nak beli diaper jenama Goo.N ni, boleh je klik je link kat bawah ni.
>>Goo.N<<
>>Goo.N<<
>>Goo.N<<

Selain daripada diper yang yang pelbagai saiz, Goo.N juga ada baby wipe. Baby wipe ni tanpa bau dan tanpa paraben dengan 99% pure water, boleh dapat percuma dengan pembelian paket jumbo. Kalau nak beli saja-saja memang susah nak cari tau. Lagi pulak..... tuh Goo.N Limited Edition Penguin Baby Wipe Box...comel..comel..comel. Dapat kekalkan kelembapan baby wipe dengan lebih lama. Memang susah nak dapat tau. 

So, omma-omma semua. Nak try Goo.N Friend Pants Super Jumbo Doraemon Edition tak?
Nak dapatkan lagi harga yang menarik untuk produk Goo.N, klik link >>LAZADA<<

0 comments:

Alisha dah pandai bagi no telefon pada kawan

April 12, 2017 ILA shafila 1 Comments


Salam semua. Entri hari ini, Cik Ila nak cerita tentang anak dara Cik Ila, Alisha yang berumur 8 tahun. 7 tahun 4 bulan kalau ikut tarikh dia lahir. Cik Ila dan MR memang cerewet sikit bila melibatkan dengan siapa anak berkawan. Kawan-kawan depa hanya di sekolah dan sepupu-sepupu yang jarang-jarang jumpa tu. Di kawasan rumah memang tak de langsung. Pernah juga depa cuba berkawan, tapi budak-budak kan cepat ikut benda yang tak elok ni, kami mula kawal dengan siapa anak bermain. Tak nak lah anak-anak terus menerus terdedah dengan perkataan-perkataan yang tak elok dan tak sopan bila menegur atau berbicara dengan orang dewasa. Agak lega juga hati ni bila kami ambil keputusan untuk pilih sekolah (2) sebab kebanyakan budak-budak di kawasan rumah ni bersekolah ni sekolah (1).

Alisha baru tahun ni mula sekolah agama. Jadi, kawan-kawan sekolah bertambah ramai. Di sebabkan, dia baru masuk dan takde rekod lagi, ustazah tempatkan dia di kelas kedua. Kawan-kawan kelas dia di sekolah kebangsaan semuanya di kelas pertama. Alhamdulillah, Alisha ni cepat mesra dengan orang. Jadi takde masalah untuk dia bergaul dengan kawan baru. Nak jadi cerita, seorang kawan kelas sekolah agama dia tinggal di kawasan rumah kami. Budak ni kelas lain di sekolah kebangsaan. Fatihah namanya. Seronok sangat bila dia dapat tahu dia ada kawan sekolah tinggal di kawasan yang sama. Siap bagi no telefon. Hari yang sama Alisha bercerita tentang Fatihah, Cik Ila dapat panggilan dari nombor yang tak dikenali. Angkat je... dengar suara halus kat hujung sana :) Nak cakap dengan Alisha katanya. Kenalah interview dengan Cik Ila sekejap. Haih...omma pulak over bila anak dapat panggilan telefon dari kawan buat kali pertama.
when your daughter got a call from a friend.
Sembang depan ibu saja tau.
Kami memang tak pakai telefon rumah. Hanya Cik Ila dan MR saja. Ada juga bercadang nak belikan satu handphone untuk kegunaan anak-anak tapi bila fikir-fikir balik, banyak yang tak elok pulak rasanya. So, kena hold dulu cadangan nak beli telefon tu dan guna telefon omma dan abah saja. Sekurang-kurangnya kami boleh pantau kawan-kawan depa. Lagi pulak, internet kat rumah tu memang 'ON' sepanjang masa. Ish... ish.. ish... belum masanya lagi.

Lepas ni, siapa lagi kawan dia yang akan telefon?





1 comments:

Resepi Lepat Labu Cik Ila

April 05, 2017 ILA shafila 3 Comments


Assalamualaikum semua. Cik Ila doakan semua yang sedang baca entri Cik Ila sihat selalu. Cik Ila dah mula selsema ni. Asyik dok sok sek sok sek je. Berjangkit dari Aleena kot. Kesian bam bam tu. Dah seminggu asyik meleleh je hingus dan batuk. Biar lah omma dia ambil semua sakit :)

Hari ni tak de entri wordless wednesday, tapi Cik Ila nak tunjuk hasil lepat labu yang Cik Ila buat sabtu lepas. Sebenarnya, ini kali kedua Cik Ila buat lepat labu, tapi guna resepi yang berbeza. Kali pertama tanpa santan dan kali ni dengan santan. Korang suka makan kuih tradisional macam ni tak? 

Lepat labu Cik Ila
Gambar atas gunakan santan dan gambar bawah tanpa santan
Pada Cik Ila, dengan santan atau tanpa santan, dua-dua pun sedap. Cumanya, bila dah tambah santan of course lah rasanya lebih berlemak. Bila tanya MR, dia pilih yang bersantan tapi anak-anak suka yang tak bersantan. Hahahaha..macam-macam diorang ni tau. Nasib baik lah semuanya intan payung belahan jiwa Cik Ila. Kali ni kita kasi MR menang. Jadi Cik Ila nak kongsi resepi Lepat Labu Cik Ila.


Bahan-bahan lepat labu:

2 cawan labu - rebus empuk dan lenyek
1 1/2 cawan tepung gandum
3/4 cawan santan 
1/2 cawan gula
1/4 sudu teh garam
Kelapa parut secukupnya.
Daun pisang - layurkan atas api

Cara-caranya:

1. Campurkan labu, tepung, gula, garam dan santan. Kacau dan gaul sampai semuanya sebati.
2. Ambil adunan dan letakkan di atas daun pisang, letakkan kelapa di atas dan tutup dengan sedikit adunan. Yang ni boleh agak-agak sendiri mengikut saiz daun pisang.


3. Buat sampai habis semua adunan. Dan kukus selama 20-30 minit. Bila dah siap, tutup api dan biarkan sejuk dulu.

Senangkan resepinya. Dulu-dulu masa stay dengan mak abah di kampung, rajin juga mak buat. Cik Ila tukang makan je. Sekarang, jadi tukang buat untuk MR dan anak-anak makan. Hehehe..... 

Selamat mencuba.

3 comments:

Yoki Radiant Powder atasi ruam lampin

April 03, 2017 ILA shafila 4 Comments


Cik Ila pening kepala bila nappy rash Aleena tak hilang-hilang. Dah masuk 7 bulan baru nak jadi. Mungkin sebab dah mula makan atau pun sebab tukar jenama diapers. Lebih dua minggu juga lah meragamnya sebelum Cik Ila dapat bedak Yoki Radiant Powder ni. Asal buka lampin je, terus tangan dia nak menggaru. Alahai sian betul. Bawa ke klinik hanya dapat calamine cream saja. Tapi tak baik-baik juga.
Yoki Radiant Powder atasi ruam lampin

Masa kakak dan abang dia dulu, dah beli Yoki Radiant Powder ni siap-siap buat stok. Jadi memang tak de masalah nappy rash. Itu 6-7 tahun lepas. Masa Aleena, makcik yang menjual bedak ni dah tak menjual lagi di pasar kat kampung. Tiap-tiap minggu mak tolong cari di pasar tapi memang dah tak de yang menjualnya.

Kebetulan pula adik ipar nak balik Kelantan masa cuti sekolah hari tu, terus minta dia tolong belikan.
Bila dah dapat bedak ni dan pakaikan pada Aleena. Alhamdulillah...tak sampai sehari pakai tak de lagi merah-merah da gatal.
Yoki Radiant Powder atasi ruam lampin
Alang-alang dah beli, setengah dozen terus Cik Ila beli. Setengah dozen RM15.
Bukan setakat nappy rash dan gatal je, bedak ni juga boleh guna sebagai deodorant. Haaa...siapa ada masalah bau badan atau pun kaki berbau pun boleh guna juga.

Meh kita tengok sikit tentang Yoki Radiant Powder ni.

Yoki Radiant Thai Herbal Powder Product of Thailand
Reduce Itchy, Rash Skin Treatment
Usage: Apply the powder on your skin to prevent the sweat, acne itchy and rashes.
It can be used additionally as a deodorizer for your feet before wear socks and shoes.
Ingredients: Talcum Powder, Zinc Oxide, Kaolin, Boric Acid, Borneol, Champhor, Calamine and Menthol.





4 comments:

Lazada Malaysia Big Baby Fair

April 01, 2017 ILA shafila 1 Comments



Lazada Malaysia Big Baby Fair 29 Mac - 2April
Lazada Big Baby Fair | Eh... Lazada buat sale lagi? Tak sampai pun seminggu buat birthday sale. Biar betul?

Ya korang semua. Lazada Malaysia buat sale gila-gila untuk barangan si kecil. Banyak jenama tempatan dan antarabangsa bagi produk bayi yang turut serta dalam Lazada Big Baby Fair yang berlangsung dari 29 Mac - 2 April. Lima hari je korang. Semuanya boleh dapat bawah satu bumbung.

Jenama terkenal seperti MamyPoko, Anakku, Nestle, Sweet Cherry, PediaSure, Huggis, GooN dan Fisher Price
The best of all? Korang boleh enjoy diskaun menarik sehingga 85%. Siap ada flash sale lagi sepanjang 5 hari Big baby Fair ni berlangsung. Tunggu apa lagi. Moh ke Lazada sekarang >> Lazada BIG BABY FAIR

Bila bercerita tentang Baby Fair, mestilah Cik Ila pun nak dapatkan barang-barang keperluan untuk anak-anak Cik Ila yang bertiga tu. Ni Cik Ila nak cerita tentang pilihan Cik Ila.

What favourite brand of diapers for your baby.

>> PETPET
Cik Ila pilih PETPET sebab sesuai sangat dengan Aleena. Banyak jenama yang Cik Ila dah cuba. PETPET terbaik. So far takde leaking dan tak tinggalkan bekas pada peha anak.Yang paling penting Aleena tak kena nappy Rash.

What is your favourite choice of baby formula for your baby.

>> DUGRO 4
Untuk Alfeey yang tak suka makan sayur. Cik Ila pilih Dugro 4 Fruit & Veg yang mengandungi kebaikan susu dan 13 jenis pati buah-buahan dan sayur-sayuran. Suka sangat dia sebab ada rasa buah. Selain tu Dugro 4 Fruit & Veg kaya dengan DHA, IcFOS, Vit A, Protein dan Kalsium. Semua ni sangat baik untuk kesihatan dan tumbesaran. Yang penting Alfeey dan kadang-kadang Alisha pun join sekali suka.

Choose 1 product from Lazada Malaysia you'd like to get for your children.

Mestilah Cik Ila nak anak-anak sentiasa happy. Cuaca sekarang yang tak tentu, sekejap hujan dan sekejap panas, memang Cik Ila tak dapat nak bawa anak-anak ke playground selalu. Dan Cik Ila harap dapat beli 3 in 1 Slide 7 Swing ni. Letak depan rumah saja dan anak-anak boleh enjoy main. 

Semua ni boleh dapat di Lazada tau. 
Diskaun menarik sehingga 85%
Jom lah ke sana

1 comments:

Misteri Wan Peah

March 29, 2017 ILA shafila 4 Comments


Seram dik seram
Jangan diseru jangan dibawa pulang
Seram dik seram
Jangan diseru nanti hidup tak senang


Anak Cik Ila Alfeey dah hafal lagu Wan Peah ni.
Kami kat rumah terlewat sehari tengok episod Misteri Wan Peah ni.
Maklumlah start pukul 10. Mata pun mengantuk.
Jadinya tengok yang record saja :

Sepanjang cerita ni, sakit jiwa dengan watak Cikgu Ton. Mejadi betul Sherry Alhadad bawa watak Cikgu Zaiton yang mulut cabul tu. Betul cakap orang tua-tua, "biar rupa tak tak cantik tapi baik budi bahasa".

Tertanya-tanya juga siapa Ramli yang sebenarnya.

Tak sabar tak tahu kesudahan cerita Misteri Wan Peah malam ni? Betul ke Wan Peah ada membela?

Nantikan episod akhir malam ni ye.

Psst...malam ni memang kena tengoklah. Sebab dah episod akhir.

4 comments:

Lazada Birthday Blogger Contest - Winners List

March 28, 2017 ILA shafila 4 Comments



Senarai pemenang untuk LAZADA Birthday Blogger Contest sudah diumumkan semalam.

Ada beberapa blogger dari blog yang biasa Cik Ila kunjungi berjaya tersenarai sebagai pemenang.

Tahniah kepada semua terutamanya:

Mai 
Sis Hawa
Mrs Puex
Busyra
Teacher Syed

4 comments: