Showing posts from April, 2017Show All
Singgah sekejap di Eden Cowboy

Ini throwback punya cerita :) Kalau balik ke kampung MR, memang tak sah kalau tak singgah di Eden Cowboy (Kopi Koboi) di Tanjong Ipoh. Tapi timing kena ok lah sebab Eden Cowboy hanya buka dari 12 tengah hari sampai 6.30 petang saja. Kalau balik malam memang agak frus…

Read more
SEORANG SYED NAK BLOGLIST!

Cik Ila nak join sekaki segmen Seorang Syed NAK BLOGLIST.  Lama dah rasanya tak join segmen macam ni. Korang kalau nak join KLIK pada banner di atas ye. Kenapa anda mahu berada di dalam bloglist Seorang Syed Mesti lah nak menumpang populariti Syed. Maklumlah…

Read more
Resepi Masalodeh, kuih dari kacang dal

Assalamualaikum, Hari ni kerja selepas cuti tiga hari mula lah rasa lemau je. Kat tempat kerja Cik Ila akan mula audit dalaman hari ni. Lagi lah ber lemau lemau rasa perasaan ni. Adoi... Cik Ila semangat sikit. Korang jangan ikut perangai buruk Cik Ila tau :) …

Read more
Powercat The Meow Fun Run 2017

| Next running event Cik Ila | EVENT: Powercat The Meow Fun Run 2017  DISTANCE: 5 km DATE: 20 May 2017 (Saturday) VENUE: Start/Finish – Stadium UPM, Serdang TIME: 7.00am start for 5 km & 1.5km Fun Run Buat awak-awak yang suka dengan haiwan …

Read more
Krispy Kreme  Doughnuts Joy Run 2017

Krispy Kreme  Doughnuts Joy Run @ Larian Spektra Universiti Malaya | Cik Ila kasi nama penuh terus. 15 April lepas, Cik Ila join larian 5km anjuran Kolej Kediaman Tuanku Bahiyah, University of Malaya. Ini merupakan larian (marathon?) Cik Ila yang kedua untuk ta…

Read more
GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR

GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR (TAMAT) SOALAN UNTUK GIVEAWAY POWERPUFF GIRLS X AZLINDA ALIN - POWFACTOR 1. Berikan nama karakter POWERPUFF GIRLS Blossom, Buttercup dan Bubbles 2. Siapakah idola cilik (Malaysia) kepada POW…

Read more
Goo.N Friend Pants Super Jumbo Doraemon Edition

Hai semua omma-omma jelita. Jadi mak ni, kita sentiasa nak kan yang terbaik untuk anak. Sampai diorang nak poo poo dan pee pee pun kita nak yang terbaik juga. Walaupun Cik Ila dah anak 3, masih juga ada masalah nak memilih diaper yang sesuai untuk anak. Seba…

Read more
Alisha dah pandai bagi no telefon pada kawan

Salam semua. Entri hari ini, Cik Ila nak cerita tentang anak dara Cik Ila, Alisha yang berumur 8 tahun. 7 tahun 4 bulan kalau ikut tarikh dia lahir. Cik Ila dan MR memang cerewet sikit bila melibatkan dengan siapa anak berkawan. Kawan-kawan depa hanya di sekolah dan…

Read more
Resepi Lepat Labu Cik Ila

Assalamualaikum semua. Cik Ila doakan semua yang sedang baca entri Cik Ila sihat selalu. Cik Ila dah mula selsema ni. Asyik dok sok sek sok sek je. Berjangkit dari Aleena kot. Kesian bam bam tu. Dah seminggu asyik meleleh je hingus dan batuk. Biar lah omma dia ambil …

Read more
Yoki Radiant Powder atasi ruam lampin

Cik Ila pening kepala bila nappy rash Aleena tak hilang-hilang. Dah masuk 7 bulan baru nak jadi. Mungkin sebab dah mula makan atau pun sebab tukar jenama diapers. Lebih dua minggu juga lah meragamnya sebelum Cik Ila dapat bedak Yoki Radiant Powder  ni. Asal buka lam…

Read more
Lazada Malaysia Big Baby Fair

Lazada Malaysia Big Baby Fair 29 Mac - 2April Lazada Big Baby Fair | Eh... Lazada buat sale lagi? Tak sampai pun seminggu buat birthday sale. Biar betul? Ya korang semua. Lazada Malaysia buat sale gila-gila untuk barangan si kecil. Banyak jenama tempatan dan …

Read more