Showing posts from May, 2017Show All
Salam Ramadan 1438H

Alhamdulillah bertemu lagi kita dengan bulan mulia dan bulan yang penuh keberkatan. Hari ini sudah masuk hari ke 5 kita menunaikan puasa. Macammana dengan puasa korang? InsyaAllah semoga semuanya dapat menjalani rukun islam ke 3 ini dengan sempurna hendaknya. …

Read more
Segmen : Pencarian Bloglist Jun 2017 Blog kasihjuju.com

Salam Ramadhan semua.  Alhamdulillah, dah masuk 5 hari kita berpuasa. Dah lama Cik Ila tak join segment macam ni. Korang yang berminat, boleh je klik banner di bawah ni. Hari ni hari terakhir untuk join segmen ni tau. Segmen ini berlangsung dari 25 Mei 2017 …

Read more
Motherhood, melengkapkan keperluan anak dan ibu

Nampak tak banner di atas? Pernah dengar tentang Motherhood.com.my ? Cik Ila rasa kebanyakan ibubapa ataupun ibu-ibu yang sedang hamil mesti pernah dengar portal membeli belah Motherhood.com.my . Bagi yang baru tahu, kita sekapal ye.  Motherhood.com.my merupak…

Read more
Powercat The Meow Fun Run

Powercat The Meow Fun Run | Ini merupakan larian 5km yang ketiga untuk tahun ni tak termasuk 1 VR yang Cik Ila dah buat awal bulan hari tu. Tujuan larian ini adalah untuk membantu mengumpul dana untuk rumah perlindungan kucing yang memerlukan yang dianjurkan oleh P…

Read more
Simon Yam Memperkenalkan Kerusi Urut GINTELL De' Space U.F.O Sebagai Hadiah Untuk Ibu Tersayang

Bersempena dengan Hari Ibu, pelakon terkenal Hong Kong, Simon Yam membuat penampilan khas sebagai duta GINTELL di IOI Mall Puchong dan IOI City Mall Putrajaya pada 14hb Mei 2017 untuk bertemu dengan para peminat dan pelanggan GINTEL bersama-sama menyambut hari yang be…

Read more
Saps Ibu Bapa | Mudahnya ibu bapa semak keputusan peperiksaan anak

Mudahnya ibu bapa sekarang ni. Nak semak keputusan peperiksaan anak pun guna hujung jari saja. Tak perlu lagi nak bersusah payah sejak wujudnya SAPS Ibu Bapa . Tapi sebelum tu nak tanya, korang tahu tak apa itu SAPS Ibu Bapa ? SAPS merupakan singkatan kepada Sistem…

Read more
Ibuku Duniaku

Mak, Kawan dunia akhirat. Hanya satu di dunia. Guru sepanjang hayat. Tiada ganti tempatnya. Mak, Setiap hari sentiasa dalam ingatan. Tak dengar suara rasa tak keruan. Terima kasih kerana melahirkan. Terima kasih kerana membesarkan. Mak,  Ku…

Read more
Pigeon Newborn Pure: Penjagaan terbaik kulit bayi

Baru-baru ini Cik Ila telah menerima produk Pigeon dari m otherhood.com.my iaitu produk dari rangkaian penjagaan kulit bayi, Pigeon Newborn Pure - Purifying Body Wash dan Moisturising Lotion . Rangkaian Newborn Pure ini merupakan produk buatan Jepun yang tel…

Read more
Laksa Penang versi pekat melekat

Kat rumah Cik Ila paling kurang sebulan sekali mesti nak kena buat laksa. Maklumlah MR dan anak-anak penggemar laksa. Kalau nak beli selalu memang tak berbaloi sebab mana cukup makan seorang sebungkus. Hahaha..... Cik Ila pula kalau sekali buat laksa memang rebus te…

Read more
SimetriSiti Album terbaru Dato Siti

Dapatkan Album SimetriSiti dengan pre-order Pisang goreng panas kot Album SimetriSiti, preorder versi ekslusif dah SOLD OUT. Semua pakat berebut nak dapat versi exclusive cover dan poskad limited edition. Jangan menangis ye SitiZoners. Senarai Lagu…

Read more
THE AMERZING BLOGLIST: Being A Mother

Let's join this segment to support Amerzing. Tak nak cerita panjang and i am not good in writing in english.   First, I love the layout and background color. Simple dan menarik. Second, 3 words to describe AMERZING - Amazing, Captivating, Dazzling. A…

Read more
Doa Untuk Anak Menghadapi Peperiksaan

3 Mei 2017 | Alfeey's First Semester Exams start. Alahai baru 6 tahun kot anak Cik Ila ni, tapi omma dia dah kecut perut bila nak periksa. 3 hari tau untuk 5 subjek - Bahasa Melayu, English, Matematik, Sains dan Pendidikan Islam (+ hafazan). Masa kakak dul…

Read more
Sukan Tahunan Sekolah Alisha 2017

29 April | Sukan tahunan sekolah Alisha Hampir dua minggu jugalah, latihan sukan berlangsung di sekolah Alisha. Dah masuk tahun 2 ni, semua aktiviti sekolah dia excited nak sertai. Tahun lepas dia tak berpeluang sangat nak sertai acara sukan. Berkali-kali di…

Read more