Follow Me @noorshafila

Tuesday, September 06, 2016

Hari Sukan Tadika Alfeey

Tahun lepas berdua dengan Alisha. Tahun ni Alfeey seorang saja bersukan. Format sukan masih sama macam sebelum2 ni. Untuk anak-anak, kategori sukan mengikut umur - 4 tahun (Kindi Junior), 5 tahun (Kindi 1) dan 6 tahun (Kidi 2) serta sukan untuk parents. Alfeey kumpulan Ladybug tahun ni (merah). Ibu dan abah pula kumpulan hijau.

Setiap kategori umur ada 3 acara yan dibuat dalam 3 sesi. Jadi semua murid memang terlibat. Macam biasa lah, mula2 mesti ada acara perbarisan untuk semua rumah sukan - Bee, Ladybug, Grasshopper dan Butterfly. Lepas tu kena nyanyi lagu kebangsaan, lagu negeri dan lagu Universiti Malaya. Kagum pula aku bila tengok Alfeey menyanyi sebab kat rumah mana ada dia cuba nyanyi lagu-lagu tu.



Habis nyanyi, semua pakat baca ikrar sukan. Hehehe..lucu weh. Leader nya macam menyanyi pun ada masa baca ikrar. Ibu dulu ikrar dalam bahasa melayu je, depa ni ikrar dalam english.


Untuk acara pembukaan, ada tarian aerobik dan persembahan taekwondo. Tengok Alfeey menyibuk je. Dua tahun tadika masih tali pinggang putih. Dia bukan minat sangat aktiviti macam ni...tak serupa Alisha. Ibu ikut je, tak nak memaksa. 


Acara pertama Kindi 1: Bring That Straw


Acara Kedua Kindi 1: Throw That Ring


Acara Ketiga Kindi 1: Dribble Me Fast


Abah pun join sekaki. Ibu duk tepi saja sebab kena jaga Aleena. Tapi pada pendapat ibu, acara sukan untuk parents tahun lepas lagi best dan mencabar dari tahun ni. Hehehe....


Kakak Alisha jumpa kawan masa Kindi 2 tahun lepas. Kawan yang ni masih nak berkepit maklumlah sebelum ni memang best friend. Tapi ada dua tiga orang lagi dah tak mahu. Ye lah, masing-masing dah ada kawan lain. Tegur gitu-gitu saja :)


Rumah merah JUARA keseluruhan. Yay! Tahniah semua. Semua dapat hadiah yang sama kecuali pingat tu je. Adil kat semua.


Alfeey tak puas-puas tengok pingat yang dia dapat. 


Akhir sekali, Aleena pun nak join sekali hari sukan abang Alfeey. Tapi kena duduk dalam stroller saja. Pukul 1 lebih baru selesai. Masing-masing dah penat. Jom balik.

1 comment:

  1. bestnya. tak sabau pulak tunggu anak besau, nak pergi majlis sukan macam ni. hehehe

    salam singgah dari blog diari dandelion.
    ^_^

    ReplyDelete

Tudung Si Comel

tudung sekolah