Shopping di LAZADA

Breaking

Wednesday, May 03, 2017

THE AMERZING BLOGLIST: Being A Mother

Let's join this segment to support Amerzing.





Tak nak cerita panjang and i am not good in writing in english. First, I love the layout and background color. Simple dan menarik. Second, 3 words to describe AMERZING - Amazing, Captivating, Dazzling. And third,  I adore his writing skills. Walaupun baru je start blogging. November last year kan Amer? Itu sebab Cik Ila suka baca entry Amerzing. 

BEING A MOTHER
Kita write in Malay lah ye.

Alhamdulillah, bersyukur kerana berpeluang menjadi ibu kepada 3 cahaya mata. Maklumlah, Cik Ila berkahwin bila usia mencecah 30 tahun. Tambah pula kena berjauhan dengan suami sejak dari awal perkahwinan sehingga lah tahun ke 7 perkahwinan. Banyak cabaran bila kena besarkan anak-anak sendirian. Tapi bila dah jadi ibu, semua cabaran tu macam sebutir garam je. Tengok wajah anak-anak hilang segala kepayahan. Tidur lewat dan bangun seawal 4 pagi. Lagi pulak kena berjaga malah bila anak-anak tak sihat. Perasaan risau dan macam-macam lagi. Tapi bila diorang sihat dan macam-macam perangai depa tunjuk....mak ni geram tak hengat. Duduk saja kat tempat kerja pun boleh teringatkan kat depa.

Sebab itu lah, Cik Ila lebih menghargai mak (+ abah). Segala kesusahan dan keperitan yag diorang alami dulu sudah Cik Ila rasai. Walaupun tak sama, tapi status sebagai ibu adalah sama.


Love, 
Cik Ila and the AA's untuk Amerzing



11 comments:

  1. Allahu, terharu sangat dengat cerita Cik Ila, teringat mak abah dekat kedah. Terima kasih sebab sudi join segmen saya. Saya baru belajar je berblog nih.. Hahahaha... insya Allah nk kenal ramai lagi bloggers Malaysia :)

    ReplyDelete
  2. Comeinya AA!!! setiap hari kita tengok kat insta teringin nak picit2 pipi dia. hahahhaha
    comel sangat!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih auntie sofie. Jangan picit kuat2 tau.

      Delete
  3. comelnyaa.. rinduu kat adik2 d rumah

    ReplyDelete
  4. comelnya anak kak ila.. geramnya!!

    blogwalking dari segmen yang sama
    https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/05/the-amerzing-bloglist-believe-in-myself.html

    ReplyDelete
  5. Hi, I'm here for the final judgement for the AMERZING Bloglist winners. Maybe you will be one of 'em. Wait for the announcement on this 3 June 2017. Cheers!!!

    ReplyDelete