Selamat Menyambut Hari Kebangsaan 2018

Assalamualaikum semua, Cik Ila nak ucapkan 
"Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke -61 buat Malaysia"

Selamat Menyambut Hari Kebangsaan 2018
Nasib baik jumpa gambar ni. Ambil masa larian Urban KL.

Harapan Cik Ila, semoga Malaysia terus aman dan sentosa serta makmur demi generasi yang akan datang. Merdeka! Merdeka! Merdeka! Seperti kebiasaan, mesti nak check iklan hari merdeka. Untuk tahun 2018 ni, Cik Ila suka sangat iklan dari RHB. Boleh tonton video kat bawah ye.



Biru merah putih kuning
We go back to one thing
Satu arah maju dan merdeka
Sayang kamu Malaysia
#sayangimalaysiaku

Thanks for reading


Korban 2018

Assalamualaikum semua..... walaupun dah seminggu berlalu, Cik Ila nak ucapkan juga Salam Aidil Adha kepada semua. Selamat kembali bekerja dan selamat kembali ke sekolah kepada anak-anak selepas seminggu bercuti. Mesti seronok dapat balik kampung beraya bersama saudara mara walaupun sedikit perit bagi mereka yang terpaksa menempuh kesasakan jalan raya. Syawal lepas, hampir 11 jam tempuh perjalanan dari Gerik ke Puchong. Jadi, Aidil Adha tahun ni beraya di Puchong saja. Lagi pun, big boss terlibat dengan Program Korban. Hari pertama di masjid besar dan hari kedua di kawasan rumah. 

Korban 2018

Setahun sekali dapat terlibat dengan program-program macam ni seronok sangat. Tahun lepas pun ada juga sebenarnya. Tapi tahun ni lebih meriah sebab ramai yang melibatkan diri. Siap ada baju lagi. Big boss awal-awal lagi dah bagi tau yang dia dah orderkan baju untuk Cik Ila sekali. Tu nak bagi hint untuk Cik Ila terlibat sama lah tu. Baik boss... patik menurut perintah :) Anak-anak bertiga tu pun seronok je.

Gambar-gambar sepanjang progam

Korban 2018
Dua hari sebelum di korbankan. Aleena tak takut langsung, ibu pulak yang seriau tangok dia makin dekat,

Korban 2018
Big boss buat apa tu?

Korban 2018
Masak-masak untuk kenduri tengah hari nanti

Korban 2018
My No 1: "Kakak tak tahan lah bau darah ibu."

Korban 2018
My No 2: Main je kerja dia. Ke sana-sini berlari. Ada pulak kawan sekolah dia sekali.

Korban 2018
My No 3: Selangkah ibu, selangkah dia. Muka tak puas hati sebab orang snap gambar dia.

Thanks for reading.

I ran at Milo Breakfast Day 2018

Setelah sekian lama bercuti dari join mana-mana event larian sejak bulan puasa lepas, Milo Breakfast Day 2018 Putrajaya membuka tirai larian Cik Ila semula. Apa yang menariknya kali ini, Cik Ila angkut satu family untuk lari. Disebabkan lama tak lari dan takde training......semput. Lari 3km pun dah termengah-mengah.

I ran at Milo Breakfast Day 2018

Nasib baik lah Aleena nak duduk diam atas stroller sepanjang larian. Alisha dan Alfeey dah biasa ikut Cik Ila lari, so diaorang relaks je. Yang tak oknya...ke kiri ke kanan berlarinya.

I ran at Milo Breakfast Day 2018I ran at Milo Breakfast Day 2018

Tamat larian, ambil goodies bag dan medal, terus pergi redeem breakfast. Boleh buat pilihan antara 2. Cik Ila ambil bihun goreng + epal. Dah register 5 pax, dapatlah 5 pax semuanya. Dan yang paling penting mestilah dapat minum milo free. Byak lori milo dan kaunter milo disediakan. Hahahha... nasib baik tak minum sampai pengsan

I ran at Milo Breakfast Day 2018

Selain dari larian, banyak lagi aktiviti lain yang disediakan. Sob...sob...sob... ramai sangat orang Q.  Dengar kata 20K orang yang join pada hari tu. Tak join pun aktiviti2 yang ada. Aleena pun dah tak mau duduk diam. Big Boss pun nak pergi kerja lepas tu. Kitaorang pun ambil keputusan untuk balik je. Overall, memang sangat best program Milo Breakfast Day ni. Sesuai sangat untuk family. InsyaAllah, next year kita join lagi. 


Gambar-gambar sepanjang MBD 2018 Putrajaya

I ran at Milo Breakfast Day 2018
Baru mula lari...muka ada senyum

I ran at Milo Breakfast Day 2018
Lepas breakfast.
I ran at Milo Breakfast Day 2018
Support penaja. 

I ran at Milo Breakfast Day 2018
Intai Abg Brian dari jauh saja
I ran at Milo Breakfast Day 2018
Dah...jom bali. Alfeey kata penat macam panjat Gunung Kinabalu.

Medal dan goodies MBD 2018 Putrajaya

I ran at Milo Breakfast Day 2018
Meriah
I ran at Milo Breakfast Day 2018
Nasib baik boleh buat fridge magnet. Ada 5 ketul.


Thanks for reading.
                           


Segmen Bloglist 2018 Nurul Najihah


Klik banner 👆👆👆👆👆 untuk join.

Tarikh tutup: 23 OGOS 2018

***

Aduh.. lama betul tak join mana2 GA atau segmen. Cik Ila pun nak #SUPPORTMEMBER juga lah. Pada yang baru menjegah blog Cik Ila. Selamat berkenalan ye. Cik Ila baru je tukar template blog CIKILAMENARI ni. Harap lebih friendly dan cepat loadingnya. Feel free untuk follow blog CIKILAMENARI dan G+ Cik Ila. Scroll bawah :)

Bye bye bye


Cartoon Network Programming Highlights - August 2018

Greetings from Cartoon Network!

This August, Cartoon Network will be launching not one, but two new shows for double the fun! Follow Craig, JP, and Kelsey on their wild and wacky adventures on Craig of the Creek starting from 25th August (Saturday) @ 1.00pm on the weekends! Other than that, fans of the Running Man series can also keep up with their favourite stars in Runningman Animation, starting from 11th August (Saturday) @ 1.30pm every weekend!

Also, remember to mark your calendars for a special episode of We Bare Bears – Lil’ Squid, starting from 9th August (Thursday) @ 9.00am. Don’t forget to also keep up with The Powerpuff Girls & We Bare Bears pair up special from 25th August (Saturday) onwards, weekends @ 10.00am and Adventure Time, Tomorrow on 9th August (Thursday) @ 1.00pm.


CRAIG OF THE CREEK | Brand New Show
Starts 25th August to 21st October, Weekends 1.00pm

Grab your toilet-paper sword and follow best friends Craig, JP, and Kelsey as they explore their neighbourhood creek — a boundless, kid-run world full of colourful characters that fosters new imaginative adventures every day.


WE BARE BEARS – LIL’ SQUID | Special ‘Merlion’ Episode
Starts 9th August, Thursday 9.00am

The Baby Bears build a submarine and explore the depths of an aquarium so they can bring a lost squid to its family.


ADVENTURE TIME, TOMORROW  | Brand New Story Arc
9th August, Thursday 1.00pm

In this four-part epic saga, Jake and Finn have always been the best of friends, spending their days fighting wrongs and battling evil in the land of Ooo. They truly are a perfect pair but what happens if they become separated? Not just in distance but in time and dimensions? In this brand-new story arc, we see Jake ponder his future and furiously search for Finn as he enters a traverse space with multiple dimensions. How will Jake navigate through the portals without the help of his best friend?


RUNNINGMAN ANIMATION | Brand New Show
Starts Saturday 11th August to Sunday 16th September, Weekends 1.30pm

The Soul Tree, the great source of our race. But for its ultimate power and by those whose minds were blinded by it, it also became the catastrophic cause that had brought never-ending wars between the tribes. Tortured by the agonies of the wars, the leaders of the tribes finally came to a peace agreement that they would instead open a competition. Players, equipped with special watches and shields, compete against each other as winner’s tribe would be awarded with Materion, the sacred fruit of the Soul Tree.
These brave players, who throw themselves in this fierce fight, we call them the Runningman.


THE POWERPUFF GIRLS & WE BARE BEARS | Pair Up! Special
Saturdays 25th August onwards, Weekends 10.00am

This month our favourite three sisters are paired with our favourite three brothers in a super fun special.

The city of Townsville may be a beautiful, bustling metropolis, but don’t be fooled! There’s evil afoot! And only three things can keep the bad guys at bay: Blossom, Bubbles and Buttercup, three super-powered little girls, known to their fans (and villains everywhere) as THE POWERPUFF GIRLS.

In We Bare Bears, we see the three brother bears awkwardly attempt to find their place in civilized society, whether they're looking for food, trying to make human friends, or scheming to become famous on the internet.

And, Lastly for DIGITAL HIGHLIGHT

BEN 10 ALIEN EXPERIENCE | Mobile Game
Available 1st August 2018

Ben 10 AR 2018 is a sequel to the current Ben 10: Alien Experience title. Jump into the action as an alien to defeat the villains in an exciting AR shooter game. The game now includes 10 Omni-enhanced aliens, 40 levels with more variety of minions and bosses. You can also take and download your own Alien selfie!

Available in iTunes App Store, Google Play Store & Amazon App Store

For more info, you guys can visit this site : Cartoon Network


Happy watching ya guys!!