Showing posts from October, 2018Show All
Cartoon Network Programming Highlights - November 2018

Greetings from Cartoon Network! This November, Cartoon Network is bringing back brand new episodes of their best series! Follow Finn and Jake on a marathon across November every Friday in  Adventure Time , starting from 2 nd  November (Friday) @ 5.30pm! Flex your …

Read more
Tiada Peperiksaan Bagi Murid Tahap 1 pada 2019

Dr Maszlee Malik dah umumkan, tiada peperiksaan bagi murid tahap 1 (tahun 1,2 dan 3) bermula tahun hadapan dan akan digantikan dengan pentaksiran yang lebih objektif. Cik Ila tak boleh nak brain lagi bentuk pentaksiran yang akan menggantikan sistem peperiksaan ni.…

Read more
Semak Keputusan Peperiksaan Sekolah Melalui SAPS

Assalamualaikum semua. Apa khabar hari ni? Cik Ila doakan semoga semua sentiasa sihat dirahmati Allah sentiasa hendaknya. Buat ibu bapa yang ada anak bersekolah, mesti tak sabar nak tunggu keputusan peperiksaan. Cik Ila pun sehari berkali-kali buka SAPS , sebab nak …

Read more
Pelancaran Lazada 11.11 Shopping Festival Secara Langsung di TV

Lazada Lancar Pengalaman Beli-Belah Multiskrin Menjelang 11.11  Dengan Pertunjukan TV Julung Kali Dibarisi Bintang Terkenal Menjelang 11.11 nantikan peristiwa yang lebih besar dan lebih menarik dengan pertunjukan TV pengiraan detik pelancaran secara langsung, taw…

Read more
Be the First to own New iPhone XS, XS Max and XR

Lazada Invites You to Be the First in Malaysia to own the New iPhone Be the first to get the new iPhone, delivered straight to your doorstep with Express Delivery only on Lazada! Orders can be placed from 8am onwards on 26 October on the Apple Flagship Store on…

Read more
HOPE (2013)

HOPE (SO-Won) mengisah perjuangan hidup sebuah keluarga selepas tragedi yang menimpa anak perempuan mereka So-Won, yang berumur 8 tahun. Berdasarkan sebuah kisah benar yang telah berlaku pada tahun 2008, filem ini diarah oleh Lee Joon Ik dan mula ditayangkan pada Okt…

Read more
Shop Unilever Products on Lazada to Feed 100,000 Malaysians

Shop Unilever Products on Lazada to Feed 100,000 Malaysians Each product purchase will provide 5 meals to those who need it most.  Hi Malaysian!!! In conjunction with World Food Day, Lazada and Unilever Malaysia are teaming up for Shop to Give on Supe…

Read more
Bila anak-anak nak menghadapi peperiksaan.

Tinggal baki seminggu lagi untuk anak-anak ulangkaji pelajaran sebelum Peperiksaan Akhir Tahun bermula minggu depan. Peperiksaan kali ini serentak dengan Peperiksaan Akhir tahun sekolah agama. Penat lah anak-anak nanti, pagi dan petang kena memerah otak. InsyaAllah, m…

Read more
Gamit Kenangan Solekan Pertama Anda menerusi Lazada Super Beauty Day

Gamit Kenangan Solekan Pertama Anda Bermula Dengan Hanya RM1 menerusi Lazada Super Beauty Day Kekalkan keanggunan anda dengan tawaran produk kecantikan terbaik yang berlangsung selama satu hari sahaja! Semua penggemar produk kecantikan tentu sekali dapa…

Read more